Šílený den Venduly Svobodové - O dítě se musí starat chůva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šílený den Venduly Svobodové - O dítě se musí starat chůva

 (: Jaroslav BENDA12.3.2006)

Vendula Svobodová (34), manželka hudebního skladatele Karla Svobody (67), se jako další celebrita zúčastnila natáčení reality show Můžu u vás přespat.

Dva dny prožila s manželi Slezákovými z Ledče nad Sázavou. Nejdříve si vyzkoušela život daleko od domova, druhý den si manželé Slezákovi »užívali« Vendulin nabitý program v Praze a Jevanech. O jejího devítiměsíčního syna Jakoubka se mezitím starala osvědčená chůva...

● Komu svěřila Jakoubka?
● Co všechno za den stihla?
● A co ji nejvíce naštvalo?

10.00
Vendula Svobodová a manželé Slezákovi stráví necelou hodinu v posilovně poblíž pražského paláce Flora, kam Vendula dochází třikrát týdně. Zatímco zámečník a svářeč Mirek Slezák (34) byl v posilovně poprvé v životě, jeho těhotná manželka Květa (33) si cvičení s nářadím už dříve vyzkoušela. Mirek zkusil několik cviků na strojích i s činkami, a přestože nemá zrovna postavu Ramba, sklidil upřímný obdiv instruktora

10.15
Vendula je na cviky s činkami zvyklá, do posilovny dochází zhruba třikrát týdně. „Pravidelné cvičení je znát a celkem brzy se na těle projeví,“ pochvaluje si tréninkový plán




11.45
Z posilovny míří Venduliny kroky do kanceláře nadace Kapka naděje, kde se účastní porady. Teď, když se stará o malého Jakoubka, sem dochází jen třikrát týdně. „Většinou cestu skloubím se cvičením v posilovně, abych čas mimo domov smysluplně využila,“ vysvětluje. Hned po příchodu se dozvídá, že z budovy někdo ukradl měděné okapy v ceně 7 tisíc korun. Je pěkně naštvaná. Chvíli úřaduje, a pak už je čas na oběd. Vendula i manželé Slezákovi se pochutnávají na pizze, kterou si nechali donést z nedaleké pizzerie.




14.00
Vendulu čeká návštěva motolské nemocnice a milá povinnost. Za nadaci Kapka naděje předává zdejšímu hematologickému oddělení automobil pro banku pupečníkové krve.



14.25
Ani na oddělení dětských pacientů nejde Vendula s prázdnou, nemocným dětem přináší několik dárečků. U každého se zastaví, sem tam někoho pohladí, prohodí pár milých slov… A pak už je na řadě cesta do Jevan.


18.45
Ve svém jevanském studiu vítá manžele z Ledče nad Sázavou Vendulin muž Karel Svoboda. Předává návštěvě několik svých CD. Jak nám Mirek teprve teď prozrazuje, jméno skladatele matně znal, ale o Vendule nikdy před tím neslyšel. Když k nim přijela na návštěvu, neměl tušení, o koho jde. Krátce před odjezdem si ji však nemohl vynachválit. „Je to žena se srdcem na dlani.“

19.15
Karel Svoboda má pro Mirka velké překvapení. Může si natočit duet se zpěvákem Petrem Mukem. Stejně jako cvičení v posilovně se Mirek nezalekl ani zpěvu s hvězdou první velikosti, a i ve studiu sklidil pochvalu, tentokrát pro změnu od našeho hitmakera.




Kdo hlídá Jakoubka?
Vzhledem k tomu, že je Karel Svoboda velice zaměstnaný muž, musí se v době Venduliny nepřítomnosti postarat o malého Jakoubka »hodná paní na hlídání«. „Je to mladá dívka z Říčan a po všech stránkách se na ni mohu spolehnout,“ prozradila nedělníku Aha! spokojená maminka Vendula.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.