Jan Rosák: Krachuje mu podnikání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jan Rosák: Krachuje mu podnikání!

Jan Rosák bude mít s prodejem svého impéria ještě velké starosti.
Jan Rosák bude mít s prodejem svého impéria ještě velké starosti. (Aha! – Marek Pátek)

MNÍŠEK POD BRDY – Moderátorovi Janu Rosákovi (60) se hroutí jeho kdysi úspěšné impérium. Prodává totiž nemovitost, kterou před sedmi lety koupil za symbolickou jednu korunu v Mníšku pod Brdy pod zámkem a vybudoval tam v bývalém pivovaru restauraci, divadlo, cukrárnu pro souseda, moderátora Zbyňka Merunku (57), a byty.

...a prodává nemovitost za 21 milionů!

S velkou pompou v říjnu 2001 otevírali zrekonstruovaný objekt zpěvák Karel Gott (68) a herečka Jiřina Bohdalová (75). Teď ale Rosák se vším končí!

„Já vám to ani nepotvrdím, ani nevyvrátím,“ vzkázal nám Rosák. „Tu budovu prodává, protože mu nevynáší tolik, kolik očekával. Realitní kancelář ji prý nabízí za 21 milionů korun,“ řekl nám mníšecký rodák Jaroslav, kterého jsme zastihli, jak odchází z Rosákovy restaurace Káji Maříka.

„Celé se mu to hroutí. Merunka s pronájmem prostor pro cukrárnu skončil a našel si jiný objekt v Mníšku na náměstí. Teď místo něj sídlí kancelář organizace, která pomáhá lidem v nouzi. V restauraci se pořád točí kuchaři, vaří mizerně, lidé si dokonce už několikrát stěžovali na špinavé příbory a skleničky. A teď v zimě tam skoro nikdo nechodí. Do divadélka už žádné známé osobnosti nejezdí, tak co by s tím dělal?“ dodává Mníšečák s tím, že dokonce slyšel o Rosákově stěhování z města pryč.

„To není pravda, jsem tu už přes deset let a bydlíme tu dál,“ tvrdí kdysi populární moderátor, který v současné době nemá žádné televizní angažmá, ale pravidelně každý všední den vysílá na Českém rozhlase Regina pořad Tandem, do kterého si zve známé osobnosti. Kromě toho je stále členem fotbalového týmu osobností Amfora.

Ale hlavně – Rosák v době, kdy otevíral zrekonstruovaný pivovar, vydělal miliony korun na prodeji šesti bytů, které jsou v jeho podkroví. Jejich nájemníci teď ale musejí s prodejem celé budovy souhlasit. Podaří se Janu Rosákovi bývalý pivovar pod mníšeckým zámkem za 21 milionů korun prodat? Podle odborníků přes nemovitosti to bude velmi dlouhé a složité!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.