Zraněný Jan Skopeček (82) - Operace, havárie a teď… Příšerně potlučený obličej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zraněný Jan Skopeček (82) - Operace, havárie a teď… Příšerně potlučený obličej!

Jan Skopeček se těsně před Vánocemi zranil přímo při divadelním představení. Bolesti mu zkazily vánoční svátky.
Jan Skopeček se těsně před Vánocemi zranil přímo při divadelním představení. Bolesti mu zkazily vánoční svátky. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Herectvím k trvalé invaliditě! Právě tohle pozměněné přísloví skoro do puntíku platí i pro představitele malých i velkých rolí Jana Skopečka (82). Tři dny před Vánocemi se dědovi Novákovi z trilogie Kameňák nebo komorníku z Krále Králů, který má kvůli špatným očím za sebou už i dvě autohavárie, podařilo jako zázrakem přežít děsivě vypadající pád z jeviště!

PRAHA – Obličej plný modřin, které mu sotva umožňují promluvit, vážné zranění hlavy a bolestivě zablokovaný krk! Takové jsou následky hrůzostrašného zranění, které si legendární herec Jan Skopeček (82) přivodil při nedávném divadelním představení po pádu do hlediště! „Bohužel už špatně vidím a taky jsem byl nesoustředěný. Naštěstí nemám nic zlomeného, ale když to druhý den přišlo k sobě, byla to strašná bolest,“ svěřil se deníku Aha! oblíbený herec, kterého si televizní diváci pamatují především jako představitele sluhů anglického střihu a z mnoha fi lmů a seriálů, nebo ze slavných Tří chlapů v chalupě.

Herectvím k trvalé invaliditě! Právě tohle pozměněné přísloví skoro do puntíku platí i pro představitele malých i velkých rolí Jana Skopečka (82). Tři dny před Vánocemi se dědovi Novákovi z trilogie Kameňák nebo komorníku z Krále Králů, který má kvůli špatným očím za sebou už i dvě autohavárie, podařilo jako zázrakem přežít děsivě vypadající pád z jeviště! „Snad mi ty modřiny zmizí před návratem do divadla,“ doufá stále energický Skopeček.

Herci, který se do povědomí diváků zapsal hlavně svou nezaměnitelnou komikou nerudných komorníků a legračně protivných důchodců, byste při setkání sotva uhádli jeho věk. Spousta jeho kolegů o tři generace mladších má totiž sotva ždibec mistrovy energie a tak jasnou hlavu.

Nedávné zranění přímo na jevišti však stále aktivnímu penzistovi pokazilo vánoční svátky. Skopeček ale i přes nové zranění, voperovanou srdeční chlopeň a dvě autohavárie zaviněné zhoršeným zrakem po operaci šedého zákalu neztrácí dobrou náladu a chuť do života.

Jak se vám to zranění přihodilo?
„Jedenadvacátého prosince jsme ve Strašnickém divadle hráli představení Údolí včel, kde hraju otce, který v průběhu hry zemře a pak chodí strašit syna. Stalo se to skoro na konci. Chodil jsem po tom jevišti snad stokrát, ale tentokrát jsem byl nepozorný, šlápl jsem do prázdna a už jsem letěl.“

Vzali vás kolegové do nemocnice?
„Chtěl jsem nejdřív to představení dohrát, vždyť už jsem tam měl snad jen dvě repliky. Navíc jsem vůbec necítil bolest. Pak mě svezli na Vinohrady, ale rentgen naštěstí neodhalil žádnou zlomeninu. Když to ale druhý den přišlo k sobě, byla to strašná bolest.“

Vaše zranění vypadají hrůzostrašně. Budete se léčit ještě dlouho? A kdy se vracíte do divadla?
„Teď už je to mnohem lepší, to jste měli vidět o Vánocích! Mám před sebou rehabilitace. Krk je totiž od toho pádu nějak zablokovaný, hlavně po ránu. Než vstanu a rozhýbu se, je to nepříjemné. V mém domovském divadle Pod Palmovkou (Skopeček ho před 58 lety spoluzakládal – pozn. red.) hraju už zítra ve hře Kočka na rozpálené střeše. Snad mi ty modřiny do té doby zmizí, aby se mě diváci nelekli.“ (směje se)

Kde vás ještě můžeme vidět?
„Ve čtvrtek má Strašnické divadlo na programu představení, při kterém jsem se zranil.“

A co film? Chystáte nějaký?
„V září jsem dotočil roličku muže s kolem pro film z vinařského prostředí Bobule. Asi čtyřikrát tam projdu okolo a komentuju dění. Ještě že nechtěli, abych na tom kole jel, to bych se asi zase zranil.“ (směje se)

Filmografie

Bobule - 2008
Crash Road - 2007
Trilogoie Kameňák - 2003-2005
Dobří holubi se vracejí - 1988
Copak je to za vojáka - 1987
Tajemství hradu v Karpatech - 1981
Honza málem králem - 1976
Parta hic - 1976
Zítra to roztočíme, drahoušku - 1976
Drahé tety a já - 1974
Tažní ptáci - 1961
Vyšší princip - 1960

Seriály

Život na zámku - 1995
Pomalé šípy - 1993
Vlak dětství a naděje - 1985
Dnes v jednom domě - 1979
30 případů majora Zemana - 1974
Byl jednou jeden dům - 1974
F. L. Věk - 1971
Sňatky z rozumu - 1968
Klapzubova jedenáctka - 1967
Tři chlapi v chalupě - 1962

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.