Na Oscarech se vzpomínalo na zemřelé: TRAVOLTA PLAKAL! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na Oscarech se vzpomínalo na zemřelé: TRAVOLTA PLAKAL!

John Travolta
John Travolta (Reuters)

Předávání oscarů je každoroční oslavou (nejen) amerického filmu - vedle toho nejlepšího, co v daném roce vzniklo, se také připomíná, koho scéna navždy ztratila. Na nedělním ceremoniálu měl zesnulé připomenout John Travolta (69) a sotva svou řeč dokončil. Slzy ho přemohly, když vzpomněl na partnerku z Pomády Olivii Newton-Johnovou (†73).

„Hodí se oslavit ty, které jsme ztratili, kteří zasvětili své životy řemeslu před i za kamerou. Svými nezměřitelnými příspěvky každý zanechal jedinečnou a nesmazatelnou stopu,“ pronesl Travolta, dál už ho ale přemáhalo dojetí. „Vzali nás za srdce. Vykouzlili nám úsměvy na tvářích, stali se drahými přáteli, jimž navždy zůstaneme beznadějně oddáni,“ připomněl slova romantického Oliviina songu z Pomády Hopelessly Devoted To You (Beznadějně ti oddaná).

Kulový Blesk: Příliš bílí Oscaři 2023? Vítěz představuje zlom

Video se připravuje ...

Herecký veterán se nesnažil skrývat, jak oddaný byl své dlouholeté kamarádce, a knedlík v krku mu nakonec skoro nedovolil mluvit a přizvat na jeviště Lennyho Kravitze (58), jenž od klavíru svolával anděly (Calling All Angels) všem, o které Hollywood za poslední rok přišel. Na plátně se zatím promítaly fotografie těch nejprominentnějších jako jsou: mj. Ray Liotta (†67), Jean-Luc Goddard (†91), Irene Caraová (†63), Angela Lansburyová (†96), Vangelis (†79) či Raquel Welchová (†82)...

A na tyhle se zapomnělo!

Pásmo »In Memoriam« je každý rok dojemné. A každý rok vzbudí dotazy a rozbouří emoce kvůli těm, na které se v sestřihu nedostane. A že to letos potkalo i některé velmi známé tváře: Anne Hecheovou (†53, Vrtěti psem), která se v létě zabila opilá v autě. Lisu Marii Presleyovou (†54), která sice byla hlavně zpěvačkou, ale úzce spolupracovala na aktuálním hitu Elvis o svém otci. 

Kdo a co vynesl na Oscary? Zářily Kidmanová, Weaverová i Berryová

Video se připravuje ...

Toma Sizemorea (†61, Zachraňte vojína Ryana), jenž zesnul jen před několika dny. Anebo Paula Sorvina (†83) alias Cicera ze Scorseseho Mafiánů! „Paul byl jedním z nejskvělejších herců v historii Hollywoodu. Je skandální, že na něj při Oscarech nevzpomněli,“ prohlásila rozhořčeně jeho manželka Dee Dee.  



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.