Herec Jan Teplý v nelehké situaci: Je z něj slepec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Herec Jan Teplý v nelehké situaci: Je z něj slepec!

Hvězda Ordinace Badinková s partnerem
Hvězda Ordinace Badinková s partnerem (Tv Nova a archiv)

K jihočeské kriminálce v seriálu Místo zločinu České Budějovice sice nenastoupí coby další policajt, ale i v epizodní roli se herec Jan Teplý ml. (46) pořádně zapotil. Ve čtvrtém díle mu totiž režisér Jiří Chlumský (64) svěřil nelehkou úlohu slepce.

Kdyby to bylo rozsáhlejší natáčení, nebo bylo na všechno víc času a peněz, pravděpodobně by se na roli aspoň mohl připravit s nevidomým. Takhle na náročnou úlohu slepce Josefa Potůčka zůstal sám. „Snažil jsem si při tom navodit pocity, že nevidím, nebo si zavřít i oči. Měl jsem jen svoji fantazii. Největší problém bylo nedívat se kolegům do očí, naštěstí jsem mohl mít brýle, které mě izolovaly od okolí,” popsal Jan Teplý, jak se na natáčení chystal. „Musel jsem se hodně soustředit a nenechat se rozptylovat kolegy. Což šlo dost těžce, když hraji s vynikajícím Davidem Novotným. Měl jsem co dělat, abych mu instinktivně nekoukal přímo od očí. Źádný větší problém jsem s tím ale neměl a hodně mě to bavilo,” popsal manžel Michaely Badinkové (44).

Jan Teplý ml.: Proč už 17 let otálí se svatbou s Míšou Badinkovou?

Video se připravuje ...

Kvůli roli nemusel ani na kamerovky, režisér Jiří Chlumský si ho vybral rovnou. Drsné podmínky Při natáčení mimo ateliéry zažil i drsné zimní podmínky. „Hodně foukalo a během hodiny se měnilo počasí. Sice bylo sluníčko, ale když zafoukalo, tak byla velká zima,” dodal s tím, že by se dnes večer od 20.10 na ČT1 rád na Místo zločinu České Budějovice podíval. „Byla to strašně zajímavá práce. Co jsem se bavil s režisérem, tak příběh je inspirován skutečnou událostí,” uzavřel.

Michaela Badinková: Proč si s partnerem stále neřekli „ano“?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.