První šance na Oscara: Čtyři Češi v naději! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

První šance na Oscara: Čtyři Češi v naději!

Oznámení nominací na Oscary 2023
Oznámení nominací na Oscary 2023 (Reuters)

Americká akademie filmového umění a věd zveřejnila nominace na Oscara za rok 2022. Mezi nominovanými osobnostmi je celá řada těch, kteří mají šanci prestižní cenu získat vůbec poprvé.

Colin Farrell (46)

Uznávaný irský herec je nominován za hlavní roli v komedii Víly z Inisherinu. „Je mi velkou ctí být nominován po boku všech těch úžasných kolegů,“ uvedl Farrell.

Bill Nighy (73)

Britský herec, známý Čechům hlavně jako zhýralý zpěvák z Lásky nebeské, poprvé v kariéře zaujal akademiky ztvárněním hlavní role pana Williamse v dramatu Living.

Blesk Podcast: Facka, noční můra stand-up komika, říká Luděk Staněk

Video se připravuje ...

Rihanna (34)

Oceněna může být za nejlepší filmovou píseň (Lift Me Up z Black Panther: Wakanda nechť žije). Soupeří např. s Lady Gaga a jejím songem z Top Gun: Maverick.

Čtyři Češi v naději

Za zmínku stojí také nominace čtyř Čechů od »fochu«: naději na zlatou sošku má maskérka Linda Eisenhamerová, zvukař Viktor Prášil a specialisté na zvláštní efekty Viktor Müller s Kamilem Jafarem. Všichni pracovali na německém válečném filmu Na západní frontě klid.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.