Plodný farmář už nemá prachy: 102 dětí stačí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Plodný farmář už nemá prachy: 102 dětí stačí!

Tolik dětí... To se nemohou nikdy dopočítat.
Tolik dětí... To se nemohou nikdy dopočítat. (Foto Profimedia.cz)

I na africké poměry je to rekordman! Farmář Musa Hasahya (67) z Ugandy má s dvanácti manželkami už 102 dětí, které mu daly 568 vnoučat. Na větší rodinu mu nezbývají peníze, manželkám proto nařídil antikoncepci.

V Ugandě je mnohoženství oficiálně povoleno, a tak měl farmář volné pole působnosti. „Postupně jsem si bral jednu ženu za druhou. Ostatně, jak by muž mohl být spokojený pouze s jednou ženou?“ cituje Afričana britský list Daily Mirror. Se všemi manželkami žije Musa v jednom domě, má je tak pěkně pod dohledem. „Mohu je lehce sledovat a bránit jim v útěku s jinými muži,“ nezapřel trochu žárlivosti.

Nadsamec Musa Hasahya.

Ženy mají pochopení

Další děti už ale nechce, víc krků už by neuživil. „Můj příjem se v průběhu let zmenšoval a zmenšoval, zatímco životní náklady jsou vyšší a vyšší,“ stěžuje si muž. Svým manželkám proto nařídil užívat antikoncepci. Jeho nejmladší manželka Zulaika, matka jedenácti jeho dětí, to chápe. „Už nebudu mít žádné děti. Vím, že naše finanční situace je špatná, a tak teď beru pilulky,“ uvedla. Asi třetina dětí ve věku od šesti do 51 let s Musou stále žije na jeho farmě. A perlička na závěr? Nejstarší dítě je o 21 let starší než jeho nejmladší manželka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.