Bára Munzarová: Z DOMU JÍ ZMIZELY VZÁCNÉ OBRAZY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bára Munzarová: Z DOMU JÍ ZMIZELY VZÁCNÉ OBRAZY!

Vnučka Anička, jejímž otcem je herec Jiří Dvořák, ji hned oblékla.
Vnučka Anička, jejímž otcem je herec Jiří Dvořák, ji hned oblékla. (Foto Aha! – Martin Hykl, ČTK/Libor Zavoral, D. Krzywon, V. Černík, Profimedia.com, ara)

Kromě herectví miloval Luděk Munzar (†85) létání a rychlá kola. Z jeho závodnické kariéry toho ale zbylo hodně málo! Kvůli nezaviněným dluhům z podnikání musel prodat nejen milovaný tatraplan, s nímž vyhrál mistrovství Evropy veteránů...

Prozradila to jeho dcera na křtu CD Osmička a její přátelé, věnovaném právě tatrovkám. Bára Munzarová (50) přišla s dcerou Aničkou (20), jejímž otcem je herec Jiří Dvořák (55). A rovnou z domova přinesly jedinou památku, která krutou hrou osudu po tatínkově velmi úspěšném závodění za volantem tatraplanu zbyla. „Zůstala nám jen tato kombinéza,“ ukázala herečka a Anička se pro větší názornost oblékla do vesty od dědečkova závodního oblečení.

Bára Munzarová (50) před novou rolí: Operace ramene!

Video se připravuje ...

Bláhové představy

Přitom v roce 1989 vyhrál Munzar mistrovství Evropy historických vozů. Na závodní speciál Tatra 602 Tatraplan Sport si dokonce se spolupracovníky sám vyrobil karoserii. Zřejmě i tahle skutečnost ho podpořila v rozhodnutí začít po sametové revoluci podnikat v karoseriích a náhradních dílech. Založil společnost LM – Export – Import. Ze sportovního světa byl zvyklý na poctivé jednání. To ale v tomto případě neplatilo.

Prodal i vzácné obrazy

„Měl smůlu na společníka a zbyly jen dluhy. Doma pak mizely ze stěn originály obrazů, které musel prodat, aby splatil pohledávky. Nakonec došlo i na jeho tatru,“ zavzpomínala Bára. Pohledávky se pohybovaly nad dvěma miliony korun, což byly před 30 lety velké peníze. Naštěstí se milovaný vůz dostal do dobrých rukou nadšeného fanouška.

Jana Hlaváčová: Divadelní hvězda, která rezignovala na život

Video se připravuje ...

S Hlaváčovou na konzervách

Luděk jezdil závody milionářů, ale sám jen nízkonákladově. O opulentních rautech se mu ani nesnilo. Jeho manželka Jana Hlaváčová (84) vozila s sebou do zahraničí konzervy vepřového ve vlastní šťávě. Z jejich karavanu se linula libá vůně, až se kolikrát museli s kolemjdoucími podělit. Na žádné drahé restaurace neměli čas ani finance, jenže kvůli lásce k motorům vše překonali a nestěžovali si. Užívali života kolem rychlých kol.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.