Políben Múzou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Políben Múzou

Autor na fotografii se svou múzou
Autor na fotografii se svou múzou (Galerie Art centrum Praha a Yetti/LYK, Foto: Yetti/LYK/)

Galerie Art centrum u Vinohradského pivovaru /Korunní 106, Praha-Vinohrady/ pořádá od středy 27. března výstavu „Yetti/LYK/“, renomovaného fotografa, novináře, spisovatele, básníka a filosofa Dr. Luboše Y. Koláčka. Vernisáž bude zahájena v 18,00 vystoupením konzervatonisty Lukáše Koláčka /kytara a zpěv/. Chybět nebudou ani patřičné Múzy.

Výstava formou fotografií i velkých fotopláten představí Yettiho/LYK/ neotřelé pohledy na magickou realitu světových měst v čele s Prahou, Paříží či Benátkami, dále pak autorská umělecká zasnění, osůbky i osobnosti z celého světa od Havaje přes Filipíny, Srí Lanku a Indii /vč. portrétu dalajlámy/ až k domácí krajině. Působivé jsou Koláčkovy netradiční hrátky s barevným i černobílým světlem a stíny objektů pod dominujícím vlivem doprovodných reflektorů, Slunce i Měsíce. Několik inscenovaných instalací vzniklo i díky samospoušti. Vernisáž ozdobí též živé modely v čele se zobrazenou Múzou a Bohyní.

Luboš Y. Koláček a jeho díla

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.