Krveprolití na vánočních nákupech v Drážďanech! Češi v ohrožení? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Češi v ohrožení? Krveprolití na vánočních nákupech v Drážďanech!

Útok v Drážďanech. (10.12.2022)
Útok v Drážďanech. (10.12.2022) (Reuters)

Češi, kteří si chtěli včera užít věhlasné adventní trhy v německých Drážďanech, místo toho zažili horor a strach. A to když včera dopoledne šílenec se zbraní vlítl do obchodního centra a hrozil zabít ženu a dítě!

Obchodní centrum Altmarkt galerie stojí v srdci Drážďan hned u trhů Striezelmarkt, kde lidé rádi popíjejí svařák. Právě tam se včera v drogerii čtyřicetiletý David W. zmocnil dvou rukojmí – ženy a dítěte. Policie okamžitě uzavřela prostor okolo centra, přikázala stánkařům ani neotevírat a se šílencem vyjednávala. Nakonec po něm zahájila střelbu. Rukojmím se bez újmy podařilo uniknout a pachatel byl nalezen s vážnými zraněními, kterým vzápětí podlehl.

Ohrožoval v rozhlase

Co se muži v sobotní den stalo, se zatím neví. Policie ale informovalo o tom, že to ráno byla v bytě nalezena mrtvá jeho dvaašedesátiletá matka. Poté Němec vtrhl do budovy rozhlasové stanice Radio Dresden v centru města a střílel kolem sebe pistolí. Prostřelil požární dveře u hlavního vchodu, ale zaměstnanci rádia zavolali policii. Střelec nato nasedl do auta a rozjel se do nákupní zóny.

Nikdo nic nevěděl

Situaci v době zásahu popsal Nedělnímu Aha! návštěvník vánočních trhů Petr (41). „Něco hlásili v městském rozhlase, když jsme se ale vraceli z centra po Prager Strasse, proti nám pořád šly davy lidí, takže žádná panika ve městě nebyla. O dvě ulice dál nikdo už nic nevěděl. Pokud se ale lidé přiblížili k trhům nebo obchodnímu centru, posílala je policie zpátky,“ vylíčil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.