Švorcová kontra Řehoř: Z lásky nenávist kvůli Valovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Švorcová kontra Řehoř: Z lásky nenávist kvůli Valovi!

Jiřina Švorcová, Žena za pultem
Jiřina Švorcová, Žena za pultem (red)

Jeden z nejvýraznějších herců své doby Zdeněk Řehoř (†74) odděloval pracovní život od toho osobního a málokdo z branže i veřejnosti viděl do jeho soukromí. Až po jeho úmrtí se v roce 1994 lidé začali dozvídat, kdo vlastně tento nesmělý, leč vynikající herec byl.

Mimo kamery a divadelní prkna ho příliš vidět nebylo, podle informací webu ženy.iprima.cz nesděloval detaily ze svého soukromí ani hereckým kolegům. Co však na veřejnost nakonec prosáklo, byl milostný život. Podrobnosti vyšly najevo až po jeho smrti, a to především díky autobiografii Jiřiny Švorcové (†83).

AUDIO: Vycházejí audiovzpomínky Švorcové (†83), část namluvila sama herečka!

Video se připravuje ...

Známé bylo za jeho života to, že byl dvakrát ženatý. Poprvé se oženil s Věrou Krpálkovou, štěstí jim však nebylo přáno a po dvou letech vzalo manželství za své. Podruhé už na tu pravou narazil. Byla jí Jana Semrádová, s níž byl do konce života. Přestože vlastní děti neměli, adoptovali dceru Žandu. Osudovou mu ovšem byla i divadelní a seriálová kolegyně Jiřina Švorcová. S tou, jak se po jeho skonu ukázalo, měl Zdeněk Řehoř během svého druhého manželství poměr. Jenomže jak napsala ve své knize sama Švorcová, bylo v tom i něco víc.

„Zamilovali jsme se, když jsme spolu hráli ve hře Neznámá hvězda. Byla to nádherná láska, a dokonce jsem se k ní tenkrát přiznala i svému manželovi Jindrovi. Řekla jsem mu, že se chci rozvést, protože mám ráda jiného. Byl to jeden z nejstrašnějších momentů, který jsem prožila,“ přiznala ve svých pamětech herečka.

ČESKEJ BIJÁK - 5 zásadních rolí Hany Maciuchové: Vy ten život nežijete, vy ho krájíte!

Video se připravuje ...

Svého muže nakonec neopustila. A zatímco manželství tím na moment zachránila, vztah s hercem navždy pohřbila…  „Zdeněk mi to nikdy neodpustil. Z jeho strany to bylo velice vážné, chtěl si mě vzít. A když jsem se potom rozvedla kvůli Jirkovi Valovi (český herec, pozn. red.), už vůbec mi to nemohl odpustit,“ vysvětlila Švorcová, která Zdeňka Řehoře přežila o necelých 17 let.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.