Jiřina Jirásková & Zdeněk Troška - Nenávist kvůli politice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jiřina Jirásková & Zdeněk Troška - Nenávist kvůli politice!

Zdeněk Troška se jako gentleman nechce k Jiřině Jiráskové vyjadřovat.
Zdeněk Troška se jako gentleman nechce k Jiřině Jiráskové vyjadřovat. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Kdekdo by čekal, že herečka Jiřina Jirásková (76), slavná paní učitelová z filmové trilogie Slunce, seno…, bude jednou z největších kamarádek režiséra snímků Zdeňka Trošky (54). Teď se ale zdá, že kvůli politice je tomu dávno jinak! „Jirásková, sama tvrdá obhájkyně ODS, nemůže Troškovi odpustit, že jde do politiky za ČSSD!“ tvrdí její kolegové z divadla.

„Oba dva to na veřejnosti nikdy nepřiznají, ale mají na sebe pifku. Troška Jiráskové nezapomene její arogantní chování při natáčení posledního filmu z trilogie Slunce, seno... a Jirásková teď nově nemůže přenést přes srdce, že se Zdenda snaží dostat do Senátu za levicovou stranu. Už několikrát si na to stěžovala svým přátelům,“ tvrdí žena, která je se slavnou herečkou často v kontaktu.

Podle našeho dalšího zdroje za současnou naštvaností herečky Jiráskové může být i závist. „Sama kdysi kandidovala na senátorský post proti Václavu Fischerovi a totálně ty volby projela. Třeba i proto jí vadí, že Troška má teď mnohem slabší soupeře a na rozdíl od ní se do Senátu nejspíš dostane,“ myslí si náš pramen.

„Nemám čas, celý den zkouším,“ odsekla nám Jiřina Jirásková a zavěsila telefon. Zdeněk Troška se ale rozpovídal. „Máme naprosto korektní vztahy. A Jiřinka by byla první, která by mi zavolala, kdyby měla něco proti mé kandidatuře,“ snažil se včera mlžit režisér. Jenže ještě před týdnem mluvil trochu jinak. „Jiřina kdysi udělala něco, co mne mrzí, ale spíš proto, že se nezachovala pěkně ke svým kolegům. Je to už dávno a nemá cenu to řešit,“ tvrdil tehdy Troška, který je proslulý tím, že nikdy na veřejnosti nemluví špatně ani o těch hercích, kteří při natáčení dělali obrovské problémy.

„Přijela, stoupla si před všechny a řekla, že hrát prostě nebude. Doslova tam pronesla: »Přeci já, žena nějakého režiséra, nebudu hrát v takový fekální komedii!«,“ vzpomínají jak herci, tak lidé z Hoštic.

Zdeněk Troška a celý štáb začali Jiráskovou přemlouvat, aby nedělala problémy a roli odehrála. Tenkrát prý před ní Troška doslova klečel. Jirásková nakonec svolila.

„Dávám vám tři dny, tři dny to absolvuju, ale upozorňuju vás, že budu hodně zlobit,“ dodala Jirásková. Proto prý také v závěrečných scénách filmu už není, protože se nestihly za ty tři dny natočit.

„Tenkrát, když viděla Helena Růžičková, co Jirásková Troškovi udělala, zbrunátněla a všichni jsme mysleli, že jí jednu střelí, a to by Jirásková, která byla o dvě hlavy menší, asi nepřežila,“ vzpomíná ještě dnes s úsměvem další člen ze štábu. „Jaká ona byla proboha žena Podskalského? Vždyť spolu nežili. Oficiálně nebyli ani jako druh a družka. Oba v Praze bydleli jinde, ona na Vinohradech, Podskalský na Malé Straně. Jen že spolu byli a že jezdili na chalupu, která patřila ale jemu,“ říká Jiráskové kolegyně z divadla.

Do režisérova rodného domku Jirásková ani po smrti Podskalského jezdit nepřestala. Stará se tam vzorně o dům, i zahradu. Ale dům jí nepatří, vlastní ho totiž Podskalského syn, který umožnil Jiráskové chalupu doživotně užívat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.