Leoš Mareš - Bezva finta! Další miliony v kapse | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Leoš Mareš - Bezva finta! Další miliony v kapse

Leoš Mareš je velmi spořivý, a tak si založil fi rmu, aby mohl vydělané miliony lépe zúročit, respektive platit z nich menší daně.
Leoš Mareš je velmi spořivý, a tak si založil fi rmu, aby mohl vydělané miliony lépe zúročit, respektive platit z nich menší daně. (Aha! – Martin Hykl, Josef Mašek)

PRAHA – Nejbohatší český moderátor Leoš Mareš (31) bude ještě bohatší! Vymyslel totiž způsob, jak to zařídit, aby mu zůstaly miliony korun, které by jinak musel zaplatit na daních. „Ušetří díky tomu miliony,“ prozradil deníku Aha! specialista na daně. Samotný Mareš se pak k celé kauze odmítl vyjádřit.

Čiperný a očividně i velmi spořivý moderátor si před několika týdny založil firmu Via Solitaire, přes kterou nyní provádí veškerou svou činnost. Právnická osoba, kterou Marešova společnost s ručením omezením je, pak nejenže platí nižší daně, ale také si může z příjmů odečíst mnohem více nákladů. Marešovy odhadované roční příjmy přesahují sumu 15 milionů korun. Za moderování firemního večírku si nyní účtuje 150 tisíc korun, pokud se jedná o větší akci, jde jeho honorář i přes čtvrt milionu. „Při takovém objemu peněz díky takové firmě ušetří na daních za rok částku v řádech milionů korun,“ spočítal nám daňový specialista.

Firma Via Solitaire má v obchodním rejstříku jako předmět podnikání napsanou agenturní činnost v oblasti umění a kultury. Do rejstříku byla zapsána 12. listopadu 2007 (aby přes ni mohl Mareš prohnat své účetnictví už za letošní rok) a jejím stoprocentním vlastníkem je Mareš. Via Solitaire sídlí v Praze-Dolních Chabrech v domě, kde sídlí firma VNK Servis specializující se na daňové a účetní poradenství, která pro Mareše dělá účetnictví. Sídlo firmy je tak dalším důkazem, že jediným důvodem vzniku Marešova »eseróčka« byla snaha o výraznou úsporu na daních. „Taková firma může mít v mnoha ohledech větší náklady,které si může odečíst z daňového základu, než může podnikatel jako fyzická osoba,“ vysvětlil nám daňový specialista. Když jsme se moderátora na důvod vzniku jeho firmy zeptali, odmítl Nedělnímu Aha! odpovědět.

16.12.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.