Vendulka utěšitelka z Básníků: Útok psů, léčba za statisíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vendulka utěšitelka z Básníků: Útok psů, léčba za statisíce

Eva Jeníčková
Eva Jeníčková  (Foto: Archiv Evy Jeníčkové)

Eva Jeníčková ( 58), kterou si diváci pamatují zejména z filmových Básníků, nebo ze Sněženek a machrů, stále ještě bojuje s následky brutálního útoku dvou pitbulů. Dělá vše proto, aby mohla zase chodit. Léčba je však drahá a komplikovaná. 

Jsou to už čtyři roky, co pražskou rodačku dlouhodobě žijící v Kalifornii, potrhali psi. Po brutálním útoku se Eva Jeníčková ale stále ještě nezotavila. Léčbu navíc komplikuje pobyt v zahraničí, kde si herečka musí vše platit z vlastní kapsy. Už jí ale došly prostředky, a tak musí žádat o finanční podporu dobrovolníky.

Eva Jeničková ukázala prsa před kamerou

Video se připravuje ...

„Jeden mi přišpendlil levou nohu, druhý mě vystřelil do vzduchu, kde jsem se otočila a dopadla na pravý bok s levou nohou složenou pod pravou,“ popsala Jeníčková děsivý útok psů. „Měla jsem čtyři úplně natržené svaly v pravé kyčli. Střední hýžďový sval, který je hlavním nositelem tělesné hmotnosti, byl zcela odtržen, ztenčil se a chirurg musel použít dárcovskou šlachu, aby ho znovu připevnil. Utrhly se mi všechny tři hamstringy v zadní části nohy, spojené doslova jen drobounkou nití se spodní částí pánve,“ svěřila se s rozsahem poranění pro Super. Následky byly natolik fatální, že herečce dokonce hrozilo, že skončí na vozíku.

Nyní žádá o finanční pomoc na další léčbu prostřednictvím sbírky. „Zase budu chodit: Dlouhé zotavování po úrazu způsobeném pitbuly,“ stojí na stránce charitativní organizace gofundme.com, kde je Eva zaregistrovaná. Jeníčková potřebuje vybrat 50 tisíc dolarů na zaléčení v tzv. hyperbarické komoře. 

Ondřej Kepka připravoval pohřeb Dušana Kleina (†82): Proč nepozvali Davida Matáska?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.