Muzikant a malíř Ivan Mládek (80) prozradil: Nepovedený obraz sežeru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Muzikant a malíř Ivan Mládek (80) prozradil: Nepovedený obraz sežeru!

Ivan Mládek
Ivan Mládek (Instagram)

Veselý křest knihy Žerty v obrazech Ivana Mládka autora Petra Zajíce proběhl v pražském kubistickém Domě U Černé Matky Boží. Malíř Ivan Mládek (80) při té příležitosti prozradil velké profesní tajemství. Nebo si snad dělal legraci?

Stále ještě muzikant má na svém kontě už více než 400 děl. Existuje ale vlastní obraz, který ho dokáže rozesmát? „Snažím se malovat legrační obrazy proto, abych jimi bavil jiné, ne sebe. Zatím žádný můj vlastní obraz mě nerozesmál, spíš mě občas nějaký rozesmutní. Ten, kterému se na vernisáži nikdo ani nepousměje. Takový obraz po výstavě rozdupu, roztrhám na kousky a sežeru,“ smál se nakonec Mládek, který litoval, že v kavárně nečepují jeho oblíbenou plzničku. Víno a sekt totiž moc nemusí.

Pablo Picasso. Jeden z největších malířů své doby a jeho bohémský život plný žen, alkoholu a umění

Video se připravuje ...

Křest plný překvapení

V knize Žerty v obrazech Ivana Mládka z nakladatelství CPRESS mj. najdete 101 obrazů, které v převážné většině nebyly nikdy publikovány, Mládkem schválený padělek vlastního díla a obraz prezidenta České republiky na člunu vytetovaný do kůže známého grafického recesisty Tomáše Břínka alias TMBK. Také se dozvíte, čím se Mládek nesmazatelně zapsal do dějin výtvarného umění a skutečné pozadí vzniku nesmrtelného hitu Jožin z bažin. Autorem publikace je Mudr. Petr Zajíc, uznávaný dermatolog, dlouholetý mládkův kamarád a tvůrce předchozích společných děl.

Kriminalista o kradeném obrazu, který se po 30 letech vrátil na Kuks. (10. února 2022)

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.