Petra Janů: Nesplacený dluh Gottovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Petra Janů: Nesplacený dluh Gottovi

Karel Gott a Petra Janů
Karel Gott a Petra Janů (Facebook: Petra Janů)

Užívá si na chalupě nedaleko Třeboně, ale denně si prozpěvuje letitý šlágr Čas růží. Touto písní totiž hodlá Petra Janů (69) uctít 20. června v O2 areně Slavíkovu památku na koncertě Pocta Karlu Gottovi.

„A jsem pekelně nervózní. Ráda bych Čas růží zazpívala tak, aby mne mohl Karel zase pochválit. Mám trému už teď,” řekla Aha! Petra. Čas růží s textem Rostislava Černého (†78) byl oblíbený Slavíkův song. Píseň vášně a zrady Delilah z roku 1967 si Gott vybral v repertoáru Toma Jonese (82) a zpíval ji téměř na každém svém koncertě.

Jak bydlí zpěvačka Petra Janů v pražských Dejvicích?

Video se připravuje ...

Petra ji Gottovi zpívala už na jeho 60. narozeninách a on jí upřímně tleskal a chválil. Proto také zpěvačce na oplátku, když Petra slavila šedesát let, přinesl pugét rudých růží do Lucerny. „Nikdy Karlovi nezapomenu, že mi po autohavárii dal šanci vrátit se znovu na jeviště a já byla v roce 1996 hostem jeho vánočního koncertního turné. Lucernu Karel tenkrát vyprodal čtyřikrát za sebou a jsem moc hrdá na to, že jsem byla u toho,“ vzpomínala Petra.

Že chce teď Karlovi tehdejší pozornost vrátit, je jasné. „No právě, tu největší radost mi udělal před deseti lety, kdy mi přišel popřát s tou krásnou kyticí růží. Já to tehdy samozřejmě nečekala, nikdo mi dopředu nic neřekl. Hodně mne dojal, zamáčkla jsem slzu. A Karel mi chybí, hodně chybí. Tak proto k té písni Čas růží cítím obrovskou zodpovědnost.“

Trojitá tragédie v rodině Petry Janů! A Absolonová zaplatila za Hornu dluhy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
14. 6. 2022 • 10:00

Paní Petro, viděla jsem Vás u Dědka, je čas odejít, soudnost, zpěv byl hrozný.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.