Chvíle hrůzy táty Ztraceného: Někdo ukradl malého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chvíle hrůzy táty Ztraceného: Někdo ukradl malého!

Marek Ztracený vzpomíná na chvíle, kdy nemohl najít syna.
Marek Ztracený vzpomíná na chvíle, kdy nemohl najít syna. (Instagram, archiv)

Využít jméno pro dobrou věc je vždy dobrá volba. Zpěvák Marek Ztracený (37) se v tomto směru rozhodl být obzvlášť důsledný a krom zpívání si ho nyní lidé budou spojovat i s chvályhodnou kampaní.

"Ztracený ať zůstane jenom jeden" zní v rámci kampaně ku příležitosti Mezinárodního dne ztracených dětí (též Pomněnkového dne). Zpěvák propůjčil svou tvář a především jméno Policii ČR, která se zpěvákem natočila několik spotů, na nichž spolu s ním apelují na veřejnost, konkrétně pak děti s tím, že žádné problémy nejsou tak velké, aby se nedaly řešit. Jejich rozuzlení totiž mnohdy vedou k útěkům z domu, na což policie upozorňuje.

Absolutní slavík Marek Ztracený: Jsem pyšný a vděčný! Co mu řekli kolegové?

Video se připravuje ...

„V minulosti se mi často problémy zdály vážnější, než třeba byly. Takže často jsem měl pocit, že život je u konce a všechno se zkazilo, než v mém věku. (…) Už mám lehký nadhled,“ přiznal v krátkém videu na You Tube. To je však jeden z mnoha důvodů, proč se děti ztrácí. Většinou této situaci nečelí na vlastní popud...

V dnešní době ovšem existuje spousta možností, jak dítě chránit. Jedním z nich je i GPS, která by měla pohyb dítěte monitorovat. „Jsem stará škola a mít na dítěti přidělanou GPSku mi přijde divný. Nicméně když si představím, že neúspěšně hledám své dítě, tak bych za to asi dal vše. Je smutný, že tohle vůbec řešíme. Děti patří domů. Mají si hrát a ne se bát," cituje zpěváka web eXtra.cz.

Vlastní zkušenosti

Oblíbený český zpěvák se jako malý do podobné situace dostal. Jednalo se však o klukovinu, která se naštěstí vyřešila. „Jednou mě hledali strážci Národního parku Šumava, protože jsem se zdržel do tmy v lese, kde jsem si hrál s kamarádem. Dostal jsem na zadek od mamky a po chvíli mě začala objímat, že je ráda, že jsem v pořádku," vzpomíná Ztracený.

Marek Ztracený spadl z pódia přímo na hlavu! Děsivé video šokuje fanoušky

Video se připravuje ...

Bohužel musel této situaci čelit i z pozice rodiče. Ačkoli měl příběh šťastný konec, v kritické chvíli by se v něm krve nedořezal. „Jednou jsme se taky lekli, že nám někdo ukradl malého, protože jsme si jen na chvíli odskočili z domu, a když jsme přišli zpátky, nebyl tam," prozradil Marek. „Začali jsme opravdu panikařit a jezdili po celém městě. Malý neměl do osmi let telefon, takže nebylo kam zavolat, a nakonec se po dramatu ukázalo, že šel jen k sousedce na pokec," mohl si nakonec oddychnout.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.