Sokyně Bílá & Aneta: Na jednom pódiu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sokyně Bílá & Aneta: Na jednom pódiu!

Stane se letos Slavicí Lucie Bílá? Deník Aha! tipuje, že ano.
Stane se letos Slavicí Lucie Bílá? Deník Aha! tipuje, že ano. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – A je to tady! Ve Státní opeře v Praze začne dneska naplno úřadovat přísný režisér Jiří Adamec (59). Přesně v pravé poledne tu totiž začínají zkoušky na zítřejší přímý přenos finálového galavečera prestižní ankety Český slavík Mattoni 2007.

A je to tady! Ve Státní opeře v Praze začne dneska naplno úřadovat přísný režisér Jiří Adamec (59). Přesně v pravé poledne tu totiž začínají zkoušky na zítřejší přímý přenos fi nálového galavečera prestižní ankety Český slavík Mattoni 2007. Zároveň proběhnou předtáčky písní těch interpretů, kteří budou v rámci přenosu vystupovat na playback.

„Každý interpret chce mít svoji kapelu, každá skupina svoje nástroje, aparaturu, nastavené mikrofony, odposlechy a tak dále. To vše běží v rychlém sledu necelých dvou hodin. A jde o to »nasnímat« zvuk tak, aby se to u televizní obrazovky dalo vůbec poslouchat. Proto už několik let prosazujeme halfplayback – tedy že kapela hraje ze záznamu a zpěvák zpívá živě. Pokud na tom ale někdo trvá, umožníme mu v rámci technických možností vystoupit s živou kapelou,“ vysvětlil deníku Aha! šéf pořádající agentury Musica Bohemica – Jaroslav Těšínský (56).

Živě letos na Slavíku znovu zazpívá Aneta Langerová (20), která playback zásadně odmítá, a skupina Divokej Bill. Loňská Česká slavice se přitom během dnešních zkoušek potká na pódiu se svojí sokyní Lucií Bílou (41), která ji podle odhadů letos z trůnu sesadí a vrátí se na výsluní. Stejně tak na zkoušky dorazí Helena Vondráčková (60), které v hlasování podle našich informací šlapala na paty neteř Lucie (27). Už teď je ale jisté, že Helena nepřijde na »poslavíkovský« raut. „Je to z toho důvodu, že mediálním partnerem akce je časopis, který považujeme za prolhaný. Nechceme být v žádném případě s něčím takovým spojováni,“ říká Helenin manžel a manažer Martin Michal.

Během soboty přijde do opery zkoušet taky italská dívčí skupina Benassi Bros, hlavní zahraniční host finálového večera. „Jsou skromní. Chtějí do šatny jen zrcadlo, colu, vodu, džusy, obloženou mísu, ručníky a čerstvé ovoce,“ řekl nám zdroj ze zákulisí Slavíka.

Státní opera v Praze během dnešních zkoušek podstoupí velkou bezpečnostní prohlídku. „Je to místo, kde bude v jednu chvíli největší koncentrace hvězd v zemi, a tak se pořadatelé bojí o jejich životy,“ řekl Aha! jeden z bodyguardů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.