Zemanův kancléř Mynář: Čtvrtý průšvih během jednoho týdne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemanův kancléř Mynář: Čtvrtý průšvih během jednoho týdne!

Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.
Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk. (Blesk:Jakub Poláček)

Tento týden mu hvězdy nepřály. Hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi (54) shořela hospoda, je v hledáčku kvůli skartaci dokumentů, a ještě na něj praskla cesta do Kataru.

PONDĚLÍ 28. března: Nařízená skartace?

Kontroloři Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) prováděli od 21. do 23. února kontrolu prezidentské kanceláře ohledně toho, jak nakládá s utajovanými informacemi. A to v souvislosti se skartováním tajné zprávy o zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích. Podle zjištění iRozhlas.cz měl mimořádnou skartaci dokumentů nařídit sám Mynář. Ten to ale popřel.

ÚTERÝ 29. března: Sporná milost a hořící hospoda

Přes noc shořela v Osvětimanech hospoda Na Srubu, kterou vlastní Mynářova firma. Škoda se vyšplhala na dvacet milionů korun. Podle vyjádření kancléře pro Frekvenci 1 se nemohlo jednat o náhodu, avšak vyšetřovatelé zatím stále zkoumají příčinu požáru. Ve stejný den o pár hodin později pak Hrad informoval, že odsouzenému šéfovi Lesní správy Lány Miloši Balákovi (55) udělil prezident Miloš Zeman (77) milost. Balák, kterého do funkce dosadil Mynář, byl totiž minulý týden s konečnou platností odsouzen k tříletému vězení za ovlivnění dvousetmilionové veřejné zakázky na zajištění a odvodnění svahů v lánské oboře. Zaplatit měl také podle rozsudku 1,8 milionu korun. Prezident mu ale vše odpustil.

Ozáření ruští vojáci míří do Běloruska. Utne Rusko plyn? A Mynářova záhadná cesta do Kataru

Video se připravuje ...

STŘEDA 30. března: Fotbalové vyšetřování

Etická komise Fotbalové asociace oznámila, že zahajuje s Mynářem správní řízení. Podezírá ho z narušení regulérnosti soutěže. Podle serveru Seznam Zprávy měl totiž hradní kancléř požádat bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra (67) o pomoc s ochranou prvoligového klubu 1. FC Slovácko před rozhodčími – ve smyslu, aby klubu neublížili.

ČTVRTEK 31. března: »Výlet« do Dauhá

Ve stejný den, kdy se premiér Petr Fiala (57, ODS) účastnil summitu NATO, který se uskutečnil 23. března, odcestoval Mynář podle webu iRozhlas.cz do Kataru. Na tom by nebylo nic divného, kdyby tam nejel úředně, ale bez vědomí vlády a ministerstva zahraničí. A to se provalilo včera.

„Jednalo se o běžnou pracovní cestu, kterou pana kancléře pověřil prezident republiky. Jejím cílem bylo osobně doručit oficiální pozvání katarského emíra na návštěvu do Česka,“ zdůvodnil cestu svého šéfa do Dauhá mluvčí prezidentské kanceláře Vít Novák. Podle šéfa senátního zahraničního výboru Pavla Fischera (56, nestr.) jde ale o porušení zvyklostí. „Česká republika má dost velvyslanců, které osobně vysílá prezident republiky. Mně to připadá, že je to výlet nebo zase nějaký byznysový nápad pana kancléře a jeho blízkých,“ dodal senátor.



Přečtěte si
adeso
2. 4. 2022 • 14:38

teda tolik makovců jako je tady jsem nezažil ca celý svůj život

rukka
1. 4. 2022 • 13:33

Zdalky to vypada jako "pochybeni" , ve skutecnosti roky podvodu, vychca...., kradezi. Zivot *** v primem prenosu s hloupou nanou co si hraje za honoraci za pcherdeli. Proste buranov vcetne Laloka u koryta

rukka
1. 4. 2022 • 13:31

Zdalky to vypada jako "pochybeni" , ve skutecnosti roky podvodu, vychca...., kradezi. Zivot *** v primem prenosu s hloupou nanou za ***i

begonie
1. 4. 2022 • 10:06

Hradní pán + jakými lidmi je na hradě obklopen a co tam vyvádějí, tak to je výsměch všem slušným lidem...... Doufám, že alespoň polovina z těch, kteří Zemanovi dali svůj hlas a znovu ho zvolili do funkce prezidenta, si to vyčítají čím dál víc........

AliAlice
1. 4. 2022 • 09:00

No co dodat,aspoň, známe jméno toho hajzla,který tahá za nitky na hradě,a udělal si s toho výdělečnou,výborně prosperující firmu !!! Ale žádný strom neroste do nebe,že ??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.