Lucie, postrach ulice slaví 50! Proč se Fuchsová vybodla na herectví? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lucie, postrach ulice slaví 50! ŽIVOT V TROSKÁCH

Žaneta Fuchsová se topí v dluzích.
Žaneta Fuchsová se topí v dluzích. (archiv Blesku)

Každý z nás si určitě pamatuje film Lucie, postrach ulice, kde v hlavní roli zazářila  Žaneta Fuchsová (50). Jako dětská herečka byla neskutečně úspěšná a celkem se jako malá objevila ve 33 českých filmech. Proč nakonec pověsila herectví na hřebík?

Fuchsová se ve filmu objevila poprvé ve svých pěti letech. Když si pak v patnácti měla vybírat střední školu, zajímalo ji zdravotnictví. Nicméně její zkušenější kolegové ji prosili, aby nezahazovala tak hvězdně našlápnutou kariéru. Tak se Žaneta přihlásila na konzervatoř.

Jana Hlaváčová: Divadelní hvězda, která rezignovala na život

Video se připravuje ...

A tam se to všechno zlomilo. Na konkurzu totiž vycházející hvězdě sdělili, že ji na konzervatoř nepřijímají kvůli nedostatku talentu.  „Hraní pro mě není o potřebě se zviditelnit, ale spíše ventilovat. Kdyby mě tehdy vzali na konzervatoř, bylo by to zřejmě všechno jinak,“ svěřila se dětská hvězda v pořadu 13. komnata.

V té době přitom porota moc dobře věděla, kdo před nimi stojí a kolik filmů má za sebou. Fuchsovou to tak silně demotivovalo, že začala naplno studovat ekonomiku a na hraní už nezbýval čas. Producenti ji přestali kontaktovat a tím pro ni její herecká éra skončila. Žanetu to ale očividně stále mrzí.

Jiřina Bohdalová je hereckou rekordmankou: Hraju už 86 let! Kdo za to může?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
1. 4. 2022 • 10:25

Možná když dospěla už se stala pro režiséry nezajímavá, to nevím, ale je pravda, že nemálo herců má svoje děti na studiích herectví. Zřejmě jsou vyjímečně talentovaní po rodičích. Třeba mladý Donutil je talentovaný a tam je to dobře, že tu možnost dostal.

johanaa
31. 3. 2022 • 15:31

"jity" myslíte si, že všichni kteří se na konzervatoř dostali byli protekční? Jestli byla jako dospívající stále talentovaná divím se, že ji některý z režisérů neoslovil a naopak, proč např. J. Hanzlíkovi a dalším "neznámým" bez konzervatoře, bylo nabídnuto i angažmá v divadle.

jity
31. 3. 2022 • 12:10

Jako dítě hrála dobře, tak nechápu proč by v 15ti neměla mít talent. Spíše tam potřebovali dostat někoho protekčního.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.