Veronika Žilková: Tohle už je moc... Chtějí jí sebrat další dítě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Veronika Žilková: Tohle už je moc... Chtějí jí sebrat další dítě

Na Honzíka si vzpomněla jeho biologická matka!
Na Honzíka si vzpomněla jeho biologická matka! (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Jestli skutečně existuje Bůh, tohle přece nedopustí! V úterý přišla Veronika Žilková (45) o svého sedmiměsíčního chlapečka Melichara, který definitivně prohrál boj s těžkou nemocí.

Jestli skutečně existuje Bůh, tohle přece nedopustí! V úterý přišla Veronika Žilková (45) o svého sedmiměsíčního chlapečka Melichara, který definitivně prohrál boj s těžkou nemocí. A teď, jen pár hodin po jeho smrti, musí herečka čelit další děsivé hrozbě, že ztratí své další dítě! Šestnáctiletého syna Honzu! Toho si jako malého vzala z dětského domova. Jenže teď se ozvala jeho biologická matka, která prý uvažuje, že by si ho vzala zpátky. A šokované Žilkové už právníci oznámili, že pokud by došlo na soud, pravá matka Honzy by asi vyhrála!

Honzíka si spolu s jeho o čtyři roky starší sestrou Markétou vzala kdysi Žilková do pěstounské péče. Udělala to poté, co její syn Cyril (nyní 19), který se narodil s velkou tělesnou vadou, vyhrál svůj boj o život. Cyrilovi chybělo po narození půl bránice, malému Melicharovi celá. Cyril ale na rozdíl od svého malého brášky přežil… „A já tehdy slíbila, že to Bohu oplatím,“ vzpomíná herečka, proč si tehdy oba malé sourozence vzala z dětského domova.

Jejich biologická matka si ale teď, po deseti letech nezájmu, najednou na své děti vzpomněla. A dokonce je uvedla jako důvod, aby od státu získala byt pro sociálně slabé. „A navíc se objevily zvěsti, že začala vyhrožovat, že Veroniku o Honzíka připraví,“ prozrazuje rodinný přítel Žilkových.

„Veronika Žilková má bohužel smůlu, že si děti neosvojila, ale pouze si je vzala do pěstounské péče. Markétka je už dospělá, je jí dvacet, takže ta si může dělat, co chce. Ale Honzíkovi je teprve šestnáct, takže reálně hrozí, že by si jeho matka mohla vymoci, aby jí byl svěřen zpátky do péče,“ vysvětluje jeden z právníků, který je se situací seznámen. „Žilková si nechtěla děti osvojit údajně proto, že pokud byly v pěstounské péči, dostávala na ně od státu víc peněz, než kdyby je adoptovala,“ dodává dobře informovaný zdroj. Koneckonců, proč se divit? Vždyť živí šest dětí!

Buď jak buď Veroniku Žilkovou teď asi čekají v boji o syna Honzu ještě pěkně perné chvilky! Nejhorší období v životě populární herečky prostě pokračuje. Vše odstartovala v dubnu smrt jejího otce Václava Žilky. Měsíc nato se narodil syn Melichar s vážným onemocněním. Následoval 198 dnů dlouhý a bohužel i marný boj o jeho záchranu. V úterý nejmladší potomek Žilkové a jejího partnera Martina Stropnického zemřel.

„Veronika se snaží na vše zapomenout prací. V pátek ji čeká v divadle premiéra hry Adina. Když byla naposledy v nemocnici za Melicharem, rozdávala tam personálu lístky na premiéru a slibovala, že bude v pátek hrát, ať už to s Melichárkem dopadne jakkoliv,“ popsala deníku Aha! jedna z ošetřujících sestřiček z dětské kliniky nemocnice na Karlově náměstí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.