Herec Karel Dobrý: Marný boj s alkoholem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Karel Dobrý: Marný boj s alkoholem

Herec nemá problém mluvit o svém boji s alkoholem.
Herec nemá problém mluvit o svém boji s alkoholem. (Foto FTV Prima, ČT, ara)

O své závislosti na alkoholu mluví Karel Dobrý (52) zcela upřímně a otevřeně. Strážmistr Vlach ze seriálu Četníci z Luhačovic sám přiznává, že má alkohol strašně rád a občas se od něho musí vzdálit, aby ho nepřeválcoval. „Je to soupeř, nad kterým se nedá moc vyhrát. Já mám problémy s alkoholem v podstatě pořád a pořád je řeším,“ říká bez skrupulí.

Bohémský život ho dostal i do psychiatrické léčebny, a kvůli skoku do kašny v alkoholovém opojení přišel dokonce o dvě třetiny pravého malíčku.

Fašista a alkoholik

Mezi kolegy se o něm říká, že je sice skvělý herec, jen se nesmí napít. Táhne se to s ním už dlouho a těžko se takového přídomku někdy zbaví. „Komplikuje mi to život pořád, ta reputace, kterou jsem za ty roky nasbíral. Někdy upadám, ztrácím víru...“ přiznává Dobrý v dnešních 7 pádech Honzy Dědka. „Jak se člověk u nás dostane do nějaké škatulky, je tam navždy. Takže já jsem fašista a alkoholik,“ dodává herec s narážkou na své záporné role.

Sázka o 10 tisíc

Posledních deset let se dle svých slov pokouší držet tzv. suchý únor, tedy zvládnout nejkratší měsíc v roce bez kapky alkoholu. „Už jsem to vydržel i do dubna. A jednou jsem dal i rok. Podruhý už jsem to nedodržel,“ vzpomíná Karel na své úspěchy a neúspěchy, kdy se dokonce i vsadil, že to zvládne a vyhrál.

Oceněný Karel Dobrý po Českém lvu: Kdybych to nedostal, byl bych zklamaný

Video se připravuje ...

„Vsadil jsem se před lety s režisérem Pitínským v Divadle Na zábradlí o deset tisíc, když už to pití bylo mimo kontrolu. Vydržel jsem a koupil jsem za to ženě kočárek a kozačky. V devadesátých letech to nebylo málo,“ zdůrazňuje herec. Pak to zkusil znovu, ale úspěch se již nekonal. „Druhá sázka byla s Pavlem Liškou taky o deset tisíc, to jsem o týden nezvládl. Ještě jsem mu to nezaplatil,“ říká Dobrý se smíchem. Co dalšího na sebe prozradil, můžete sledovat dnes ve 21.35 na Primě.

S Brožovou na chmelu

Na gymnáziu Karel vzplanul láskou ke Kateřině Brožové (53). „Kateřina byla o rok výš, já jsem do ní byl strašně zamilovaný. To jsem věděl, že měla kluka, se kterým chodili na třešně, říkal jsem si, že je to beznadějný,“ přiznal Dobrý v show s tím, že se ale nevzdal a snažil se k ní pořád přiblížit.

Kateřina Brožová zřejmě objevila elixír mládí! V 52 letech bez plastik! Ale přesto po jedné věci touží

Video se připravuje ...

„Až se mi to jednou povedlo na chmelu. Začali jsme se bavit, že máme oba rádi koně, a šli jsme párkrát na vyjížďku. Dokonce jsme jednou zmeškali večerku, protože jsem chtěl Kateřině demonstrovat mužství, teda vlastně mužnost, čeština je záludná,“ pobavil Karel a vysvětlil, že kvůli herečce vylezl na strom a ona mu pod ním zpívala. Nachytal je ovšem profesor a Dobrý kvůli Brožové dostal pár ran klackem. Na oplátku pak kantorovi odmontoval na autě značky a hodil je do vody.



Přečtěte si
ejvm1712
8. 2. 2022 • 08:46

Nepěkný chlap

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.