Depky z Kardashianové: Chceme velký zadek a vosí pas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Depky z Kardashianové: Chceme velký zadek a vosí pas!

Na pláži předvedla málo textilu, ale zato hodně pokožky.
Na pláži předvedla málo textilu, ale zato hodně pokožky. (Foto Instagram)

Jaký je ideál ženské krásy? Otázka za milion! Odpověď na ni by jistě uvítala každá dáma, jenže je to těžké. Představy se v průběhu let mění, a tak zatímco ještě nedávno frčely vysportované postavy s buchtami na břiše, aktuálně je prý v kurzu figura ve tvaru přesýpacích hodin – třeba taková, jakou se pyšní Kim Kardashianová (41).

Čert aby se v tom vyznal! Jednou na nás z televize a sociálních sítí vyskakují ženy s dokonale vypracovaným bříškem a svalnatými stehny, podruhé zase ty s oblejšími tvary. A tak se kanadští vědci rozhodli přijít záhadě jménem ideál ženské krásy na kloub. 402 žen ve věku od 18 do 25 let rozdělili do tří skupin a každé z nich ukazovali fotografie celebrit s jedním druhem postavy. Následně účastnice vyzvali, aby samy sebe s hvězdami porovnaly.

pokojenost s vlastním vzhledem vykazovala skupina žen, která sledovala snímky slavných osobností s tělem ve tvaru přesýpacích hodin,“ prozradila Sarah McCombová z torontské univerzity. „Už tedy dávno neplatí, že ženy zraňuje pohled na vysportovaná štíhlá těla nebo na hubené modelky. Mnohem škodlivější jsou v tomto směru kypřejší typy postavy.“ Podle odborníků může mít sledování celebrit s takovou figurou i fatální následky. Hrozí poruchy příjmu potravy, pocity méněcennosti a dokonce i deprese.

Kim Kardashian šokovala ve Vatikánu!

Video se připravuje ...

Tři základní typy postavy

PLNOŠTÍHLÁ

Také postava typu hrušky či přesýpacích hodin. Vyznačuje se výrazným pozadím, širokými stehny, útlým pasem a plochým břichem. Odpradávna patří k ideálům ženské krásy zejména v afroamerických komunitách, v poslední době ale začíná nabývat na oblibě v globálním měřítku.

Kim Kardashianová (41)

Postavu, kterou jí teď možná mnohé dámy závidí, prý do velké míry ovlivnil první porod. Během těhotenství totiž výrazně přibrala, takže pak bylo z čeho formovat. „Zařadila jsem jen trochu posilování a začala jsem dodržovat Atkinsonovu dietu (povoluje pouze 20 g sacharidů denně – pozn. red.),“ tvrdí hvězda sociálních sítí. Odborníci ale mají jasno. Kim se prý svěřila do rukou plastických chirurgů, kteří jí odsáli tuk z oblasti břicha a »přemístili« ho na zadek a stehna. A teď co je pravda?

FITNESS

Vytvarovaná, atletická postava s osvalením v oblasti břicha a paží. Na první pohled působí zpevněně a zdravě. Za ideál byla považována v době, kdy se ve světě rozjížděl fitness byznys.

Kate Hudsonová (42)

Její kolegové ji mají za sportovního maniaka. Kate se totiž ani po čtyřicítce nezastaví! Cvičí alespoň 30 minut denně – střídá kardio s posilováním, a tak není divu, že má na bříšku parádní pekáč buchet. „Většinou trénuju ráno nalačno, před výkonem se posilním jenom celerovým džusem a pořádnou snídani – míchaná vajíčka s kváskovým chlebem – si dám až pak,“ vysvětluje. K obědu spořádá porci salátu, nevynechá ani svačinu (krekry se salsou). A večer si pochutná na pečeném mase s rýží.

Kate, Kendall a Naomi na jedné přehlídce

Video se připravuje ...

ŠTÍHLÁ

Velmi hubená postava s plochým břichem a minimem tuku i svalů, postava modelek. Donedávna platila za mainstreamový ideál ženské krásy, který byl nejčastěji zobrazován v médiích i filmech a zaplavoval internet. Patrně se od něj ale ustupuje.

Kate Mossová (48)

Patří mezi nejúspěšnější supermodelky světa – za dobu své kariéry se hned 300krát objevila na titulních stránkách prestižních módních magazínů! Taky platí za zlobivou holku, poměrně dlouho ujížděla na drogách. S váhou ale nikdy problémy neměla, a to údajně proto, že je velmi disciplinovaná. Jí pouze třikrát denně, dopřává si ale velké porce. „K večeři a obědu mám vždycky maso nebo rybu se zeleninou a nějakou zdravější přílohou,“ udává s tím, že k snídani si dopřeje klidně půl kila jogurtu s ovocem. Čtyřikrát týdně cvičí ve fitku a denně medituje.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.