UNIKLO PO LETECH: Kompromitující fotka Václava Havla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

UNIKLO PO LETECH: Kompromitující fotka Václava Havla!

Václav Havel byl naším prvním porevolučním prezidentem.
Václav Havel byl naším prvním porevolučním prezidentem. (Životy slavných, Mall.tv, Czech Video Center, a.s.)

Život Miroslava Zikmunda vydal na desítky jiných, procestoval křížem krážem zeměkouli, ač světová celebrita, doma byl roky v nemilosti. Byl moderním, otevřeným a nesmírně činorodým člověkem, na sklonku života sice šetřil rozhovory, nechtěl marnit poslední cenné okamžiky, ale naší redaktorce vyprávěl ochotně věci, které byly v tu chvíli nové, vydoloval je v paměti a podělil se o ně. 

Historka, o které nemluvil, se stala v Habeši, dnešní Etiopii. „Málem jsem tehdy zastřelil Jirku. Hrozná vzpomínka! Přepadli nás lapkové s kvéry. Otevřel jsem střechu a z mé pistole ráže 6.35 mm jsem vystřelil několik ran do vzduchu. Utekli. Jirka ale říká – máš tam ale ještě jednu kulku. Já tvrdil, že ne a zmáčkl to. Kdybych měl hlaveň natočenou víc vlevo, kamaráda bych zasáhl. To bych si vpálil pak kulku do hlavy sám. Brrr. Originál naší tehdejší tatry poznáte tak, že je díra v krytu zásuvky,“ popsal zlomový okamžik Miroslav Zikmund.

Momentka zachycená na Zikmundově vile

Ukázka z koncertu "Pocta Václavu Havlovi", který proběhl v paláci Lucerna 23.12.2011

Video se připravuje ...

Moc se nemluvilo o tom, že v Zikmundově vile se často setkávali disidenti. Václav Havel poprvé přijel v roce 1985. „Ve Zlíně zabloudil a dojeli ho estébáci. Jeďte za námi, víme, že jedete k panu Zikmundovi, instruovali ho. Pustili ho dovnitř, ale zaparkovali před mým vjezdem do zahrady a nikoho dalšího už nepustili. Tehdy vznikl snímek budoucího prezidenta.“ Ráno si šel zapálit na terasu domu, ještě v pyžamu, celý rozespalý, ale zapomněl si zapalovač. „Mirku, nemáš oheň?“ volal na Zikmunda. Dostal sirky, ale pohotový reportér ho také zvěčnil. Fotku nikdy neukazoval, nechtěl později snižovat prezidentskou vážnost. Havel byl ovšem vždy spíš lidový, jistě by se pobavil...

Blesk Podcast: Když si vzpomenu na pohřeb Havla, zvoní mi v uších, přiznal Jindřich Forejt

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ginkognito
20. 12. 2021 • 18:15

Pravda dnes nikoho nezajímá, Co po tom, že Havel žil ve svém obláčku, protože jen kecal a celý život se nemusel o nic starat! Lhaní je dnes to nejčastější - jako pandemie, která kosí jen staré a nemocné - přece důležití blbouni nepřiznají, že je normální, když se každý dožije různého věku - ne - budete tady všichni do stovky, i kdybyste měli 20 let ležet dementní!

donypan
20. 12. 2021 • 10:08

Už jenom při pohledu na něj se mi chce velebnosti--------

vampouch
20. 12. 2021 • 00:42

Co je na té fotce kompromitujícího? Já už myslel že bude fotka jak se pod stolem oblizují se Sašenkou nebo jak ho už jako prezidenta stěhovali ožralého z letadla jako pytel brambor

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.