Podivné manévry Sáblíkové: S trenérem kryje podvod? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podivné manévry Sáblíkové: S trenérem kryje podvod?

Trenér Petr Novák se svými svěřenkyněmi Martinou Sáblíkovou a Nikolou Zdráhalovou.
Trenér Petr Novák se svými svěřenkyněmi Martinou Sáblíkovou a Nikolou Zdráhalovou. (Tonda Tran (Blesk))

Smyčka okolo trenéra Martiny Sáblíkové (34), Petra Nováka (73), se začíná utahovat. Čelí totiž obvinění ze zpronevěry sedmi set tisíc korun. O to překvapivější byla reakce Martiny. 

Podle zjištění Blesku měl trenér Martiny Sáblíkové, Novák, svazu vyfakturovat částku ve výši 1,8 milionu korun za ubytování svých svěřenců v Itálii s denní taxou 90 eur. To se ovšem nezdálo některým rodičům a začali se domáhat skutečných nákladů, které měly být podle nich téměř na čtvrtině částky. 

Kauza Novák: Přijde Sáblíková o svého oblíbeného kouče ještě před Pekingem?

Video se připravuje ...

„Měli jsme vážné pochybnosti, jestli ty částky nejsou nadsazené. A Novák opakovaně odmítl doložit, co přesně zaplatil a kolik to doopravdy stálo,“ sdělil Blesku Václav Musil, bývalý místopředseda rychlobruslařů. Na Nováka háže blbé světlo i fakt, že ubytování hradil v hotovosti a bez dokladu. Sám Novák kauzu označil za promyšlený tah proti jeho osobě. „Na konci roku mi končí smlouva a cítím tlaky uvnitř hnutí, aby mi kontrakt nebyl prodloužen. Načasování celé záležitosti za mě není náhodné,“ prohlásil.

Celá situace nenechala chladnou ani Martinu Sáblíkovou, ta vzkázala: „Je mi líto, že někteří lidé nerespektují fair play ani týmové hodnoty“ a na důkaz svého přesvědčení, že je trenér nevinný, nenastoupila do posledního závodu. 

Celá věc zůstává v řešení, důležité je, že Martina o svého kouče 2 měsíce před Olympiádou v Pekingu nepřijde. 

Sáblíková je pořád mezi favoritkami na medaile. Co ji pořád motivuje a je nedoceněná?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.