Divadelnice Adéla Víchová: První dieta? Už v osmi letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Divadelnice Adéla Víchová: První dieta? Už v osmi letech

Adéla se už naučila
Adéla se už naučila (Foto archiv Adély Víchové)

Žena musí mít stále hlad, je potřeba hubnout.« Tato slova slýchávala od babičky už jako pětiletá. První dietu držela v osmi, následovaly tvrdé hladovky, zneužívání preparátů na růst svalů i hubnutí, boj s bulimií. Divadelnice Adéla Víchová (31) pro Aha! promluvila o touze po dokonalém »já«.

Mladá žena říká, že se narodila do rodiny s vysokými nároky na dobré známky, vzhled a vůbec život jako takový. Byla prvním vnoučetem, prvním dítětem v rodině. Nespokojenost nad malou holčičkou vyjadřovala hlavně babička. „Od pěti let mi matka mého otce vtloukala do hlavy, že žena musí mít stále hlad. Že je potřeba hubnout. Sama držela nejrůznější hladovky. K první mě donutila v osmi letech,“ popisuje. Přestože byla vždy štíhlé dítě, dozvěděla se, že musí zhubnout, nikdo totiž nebude stát o holku s »takovými stehny«. „Bohužel jsem udělala to, co mi můj osmiletý rozum dovolil. Uvěřila jsem jí. Váhu mi kontrolovala stále a při každé návštěvě jsem poslouchala její moudra,“ vzpomíná Adéla. Od babičky si podle svých slov vyslechla i pichlavé poznámky, které se týkaly známek ve škole. „V sedmé třídě jsem měla dvě dvojky, kromě toho jsem byla už dvojnásobnou laureátkou celostátní recitační soutěže, hrála divadlo a nikdy nedělala problémy. Přesto jsem si vyslechla, že se mém vysvědčení nemůže před známými ani zmínit, protože by se styděla,“ nechává nakouknout do svého neradostného dětství.

Radikální proměna Bočanové: 10 kilo i vlasy dole! A dcera jí zneužila mobil

Video se připravuje ...

Sedm let s bulimií

Krátce nato se dostala do umělecké a divadelní sféry. V sedmnácti přičichla ke světu modelingu. Konkurence všech těch dokonalých děvčat byla tak zdrcující, že podlehla. „Spadla jsem do několikaletého kolotoče boje s poruchami příjmu potravy. Především s mentální bulimií a záchvatovitým přejídáním. Stálo mě to sedm let života a taky postupně nabraných 25 kilo,“ přiznává. V pětadvaceti se ocitla v opačném extrému. Vrhla se na fitness cvičení, zhubla 32 kilo, pyšnila se postavou plnou svalů. „Lidé se mnou začali mluvit s nádechem úcty. Já se ale nenáviděla ještě víc. Dva roky jsem prožila v úzkostném hlídání každé kalorie,“ vypráví Adéla, která v té době přišla i o miminko, prošla si těžkou závislostí na léku proti depresím a také zneužívala nelegální preparáty na růst svalů. Se všemi potížemi se nakonec dokázala poprat. „Mám o 25 kilo více než v pětadvaceti. Ale naučila jsem se mít se ráda. Pochopila jsem, že svoje tělo musím milovat a hýčkat každý den,“ přiznává s tím, že velkou podporou jí je přítel Dominik. „Je velice talentovaný hudební skladatel, pomohl mi nastartovat profesní život tím správným směrem. Hlavně se vedle někoho cítím jako ta nejkrásnější žena na světě,“ usmívá se Adéla.

Divadlo na plné pecky

Nyní se plně věnuje divadelnímu spolku Posun, pro mladé nadšence založila kroužek THEATESTRÁL. „Zajímalo mě, jestli je mladá generace jen tou tiktokovou a instagramovou. Za celou mluvit nemůžu, ale moji mladí jsou úžasní,“ chválí Adéla, jejíž soubor měl nedávno v Divadle U Valšů úspěšnou premiéru hry Spolu a daleko. „Chceme dělat dobré divadlo pro mladé a zároveň obrátit dnešní generaci od tabletů a mobilů k hodnotnému trávení volného času,“ dodává.

Rozhovor s Bé Hà Nguyen: backstage video

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5556558
29. 11. 2021 • 13:09

Milá Adélko, asi budeš překvapená, že reaguje tvůj děda z Vítkova, kde jsi trávila svá dětská léta .Byla jsi naše první a dlouho nejmilejší vnučka a tvoje babička, kterou tady hodně zmiňuješ má ještě dnes opatrovaný tvůj rukopis v němž jsi ji napsala, že je tvojí nejmilejší a nejlepší babičkou. No chápeme, léta plynou, pohledy na svět se mění. Ty se dnes pohybuješ ve světě, který my již nechápeme a nechceme chápat. Protože je to
svět kde se chce každý a za každou cenu zviditelnit. My ti to jistě
přejeme, ale ty si přiznej, že postavu i příp. váhu jsi zdědila po své matce a není to tak špatný!! K těm známkám ve škole, tady jde přece o motivaci. Motivovat děti k lepším výsledkům a skoro je i nutit, to jistě není moc milé, ale snad to děti ocení později. My jsme dokázali dovést své tři dětí k vysokému vzdělání a máme celkem dne 9 vnuků a vnuček a stále máme zájem o jejich růst.
Na to si vzpomeň, až budou tvé děti jednou vyrůstat. Už jsem toho napsal na můj vkus až dost, asi to příliš nezapadlo do tvého
záměru, ale já již jiný nebudu, ale jsem pořád tvůj děda Olda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.