Kostková v slzách zoufalství: Kolaps a pachuť strachu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kostková v slzách zoufalství: Kolaps a pachuť strachu

Maminka Terezy Kostkové zkolabovala během představení.
Maminka Terezy Kostkové zkolabovala během představení. (blesk)

Jeden večer zářila na obrazovce v róbě vedle kolegy Marka Ebena (63) v taneční soutěži StarDance a druhý se chvěla strachy o maminku. Tereza Kostková (45) musela během představení Na útěku zavolat mamince Carmen Mayerové (77) sanitku.

Slavná hra měla jen nedávno premiéru. Vypráví o dvou nekonvenčních stopařkách, které ještě chtějí ze života něco mít. „Měli jsme místy pocit, že je paní Mayerová nějak nejistá,“ popsal deníku Aha! jeden z očitých svědků, který seděl přímo v Komorním divadle Kalich. „Občas jako by hledala slova, nebo přemýšlela, jak dál,“ upřesnil. Když skončila přestávka, herečka se již na jeviště nevrátila. Přišla pouze Tereza, na níž prý byly vidět velké obavy. „Oznámila nám, že její maminka není fit a že pro ni jede sanitka. Představení proto nebylo možné dohrát,“ dodal divák.

Rozzářená Kostková přiznala, jak si v karanténě užívala: Cítila jsem se víc ženou!

Video se připravuje ...

Jeho slova potvrdila i mluvčí záchranné služby. „Do Rytířské ulice vyrážela v neděli po osmé večer záchranářská posádka. Odvezla sedmasedmdesátiletou ženu s nevolností do Nemocnice Na Františku,“ sdělila Aha! Jana Poštová. Nebylo to poprvé Carmen Mayerová pak v pondělí odpoledne sama odepsala na dotaz o jejím zdravotním stavu: „Děkuji za optání. Musím zůstat pár dní v klidu a bude to dobré. To víte, stáří,“ posteskla si herečka a manželka Petra Kostky (83). Není to poprvé, co zkolabovala. Když se po pětileté pauze, kdy pečovala o svou umírající maminku, vracela na divadelní prkna, vypovědělo jí službu tělo i psychika. „Měla jsem velké neurologické potíže. Přišlo to od páteře a v podstatě to bylo psychické,“ svěřila se tehdy Carmen s tím, že dokonce musela vyhledat psychiatra.

Výročí odchodu Bartošové: Rychtář mluví o své smrti! A Kostková přivítala nového člena rodiny

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
21. 10. 2021 • 14:11

Možná tam nebylo dost kyslíku, kdoví.. Teď se kvúli covidu doporučuje více větrat a pak někde přijdete a místo čerstvého vzduchu cítite jenom vydýchaný sajrajt, který se tam otáčí. Hlavně ale, že je to teplý sajrajt, už je zima – že jo.. Proto si musíme teplo „nadýchat“. Je to fakt hodně „ekologické“ a „zdravé“, když kromě toho člověk ještě dýchá i svúj vydýchanec z „masky“ na tváři. Myslím si, že lidi dnes již ve velkém včetně dětí trpí nedostatkem kyslíku ze vzduchu. Hlavně v oblastech, kde je ovzduší znečistěné více. A misto sazení stromú se stromy kácejí – zase ve velkém. No, když už všichni budeme pochodovat ve skafandrech a rozestupech na 100 metrú – bude konečně pokoj ? Obávam se, že ne..

-bello-
20. 10. 2021 • 22:37

Kdysi jsme byli v divadle Metro na "Poslední šance"
Skvělá hra skvělé výkony herečky Herffortové a dalších.Hráli jako o život, byla to derniéra.Komedie. Děj emočně gradoval a gradoval a směroval nás do konečného výbuchu smíchu, kdy se složíte, tečou vám slzy lapáte po dechu a smějete se a smějete a nemůžete zastavit a je to úžasný pocit.
Tak přesně to se nestalo . Ljuba Skořepová přišla do scény a nevěděla, kde je a plácla tam něco z minulých obrazů.
Doteď cítím, jak emoční přetlak obecenstva zůstal viset ve vzduchu a mně se tehdy udělalo fyzicky zle.
Korektně jsme zatleskali, Skořepová slavila narozeniny a zkazila náladu všem.
A tohle si žádný divák nezaslouží a herci by měli být soudní.
Miluju staré herce, protože ti ještě ( většinou ) hrají.Ale nejsem jejich charita! A to platí i o Carmen Mayerové.

cukrenka
20. 10. 2021 • 11:47

Když slouží paměť, tak proč nehrát do konce života? není to těžká práce na poli, a i tam ženy pracovaly pokud to šlo.

AHel
19. 10. 2021 • 21:34

V takovém věku hrát jen ve dvou...to sand je špatný odhad svých možností s vidinou ať se děje, co se děje, ať se vydělávají velké prachy...smutné, nemají dost?

alusinek
19. 10. 2021 • 19:47

Divím se,že si neužívá důchodu se svým mužem,jsou už dost staří a na hraní se nevykašlou.Bez jeviště se snad nechá žít zvlášť v takovém věku

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.