Svěrákovi střihají Betlémské světlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Svěrákovi střihají Betlémské světlo!

Táta a syn.
Táta a syn. (Foto Tomáš Teplý, Biograf Jan Svěrák, ara)

Otec Zdeněk (85) a syn Jan (56) Svěrákovi konečně dokončují svůj nový film Betlémské světlo. A protože snímek vznikal v době pandemie, závěrečná slova představitele hlavní role Zdeňka Svěráka vyznívají trochu jinak než obvykle: „Čekáme, až půjdem do kin.“

Scénář vychází z knižních bestsellerů Povídky a Nové povídky Zdeňka Svěráka. Jde o příběh spisovatele, jemuž do života vstupují postavy z jeho vlastních povídek. Ve filmu to tedy jsou: Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý či Vladimír Javorský.

Betlémské světlo dotočeno, hlásí Svěrákovi: Jak to vypadalo poslední natáčecí den?

Video se připravuje ...

Manželka Kolářová

Ženu spisovatele Šejnohy čili Zdeňka Svěráka si zahrála Daniela Kolářová. „Když jsem viděl první záběry, zhrozil jsem se, jak se hrbím a šourám. Příští den jsem nastoupil rázným krokem a narovnán, ale režisér s kameramanem mi omlazování zakázali. A tak mě ve filmu uvidíte takového, jaký jsem. Prý je to komické, ale mně to připadá spíš tragické,“ poznamenal autor Svěrák.

„Betlémské světlo je o hledání harmonie, o hranici mezi vyrovnaností a rezignací, a tohle těžké téma rozptylujeme humorem,“ říká režisér Jan Svěrák. Za kamerou stál Vladimír Smutný. Ten spolupracuje se Svěrákovými už od Kolji, a střihu se poprvé ujal syn režiséra a vnuk hlavního představitele, střihač František Svěrák.

Otec a syn Svěrákovi představují první záběry z filmu Betlémské světlo

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.