Vdova Menzelová zařizuje: Utajený pomník a ZÁKAZ VSTUPU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vdova Menzelová zařizuje: Utajený pomník Jiřímu a ZÁKAZ VSTUPU!

Vdova po Menzelovi (†82) Olga zařizuje: Utajený pomník! Zákaz vstupu pro veřejnost
Vdova po Menzelovi (†82) Olga zařizuje: Utajený pomník! Zákaz vstupu pro veřejnost ( Marek Pátek, archiv)

Ani rok po své smrti nemá Jiří Menzel (†82) místo posledního odpočinku. Oscarový režisér si sice sám určil, kde chce být pochován, avšak vybral si dvě místa – jedno na Vyšehradě a druhé až na španělském ostrově Mallorca, kam se ale lidé nedostanou!

Režisérův popel proto nechala vdova Olga (43) rozdělit do dvou uren. „Cokoli, souviselo se smrtí, Jirka vždycky nesnášel. Na hřbitovy nechodil a řekl, žádný pohřeb nechce. To jsem mu splnila a udělala jen rozloučení,“ připomněla Menzelová. „Sám si vybral místo, kde jsme společně vypili několik lahví vína. Je to na Mallorce, ale není to pro veřejnost. Vždy říkal, že na tom místě chce být s námi navěky...“ svěřila deníku Aha! vdova.

Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem

Video se připravuje ...

Snad už letos...

Druhé místo, kde mají být režisérovy ostatky uloženy, je sice v Praze, ale ani to není úplně jednoduchá záležitost. „Stále o tom jednám. Ze strany přátel a fanoušků Jirkových filmů se ke mně dostává spousta dotazů, kam mohou přijít k jeho pomníčku a zapálit mu svíčku. Můžu prozradit, že to místo se silně váže ke Karlu Čapkovi, a pevně věřím, že se během letošního roku podaří vše zrealizovat,“ řekla Menzelová.

Vedle Čapka

Pro manžela chce vkusný pomník, který si zaslouží. Podle informací deníku Aha! by se měl spolu s hrobem nacházet na Slavíně na pražském Vyšehradě. Právě tam je pohřben spisovatel, novinář a dramatik Karel Čapek (†48) se svou ženou, herečkou Olgou Scheinpflugovou (†65).

Dcera Gotta hvězdou Instagramu, díky jedné fotce! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.