Václav a Jan Neckářové: DALŠÍ INFARKT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Václav a Jan Neckářové: DALŠÍ INFARKT

Bratři Václav a Jan mají za sebou katetrizace.
Bratři Václav a Jan mají za sebou katetrizace. (Foto Aha! – Martin Pekárek, Marek Pátek, Ladislav Křivan, archiv ČT, ara)

Všechny pořádně vyděsil. Hudebník Jan Neckář (72) vyrazil před měsícem navštívit bratra Václava (77) v lázních Teplice a odvážela ho rychlá! „Měl jsem infarkt,“ řekl deníku Aha! Honza. Napřed ho bolelo rameno a pak v noci už nemohl dýchat.

Bylo zle. Sanitka odvezla autora hitů jako Doktor Dam Di Dam a Stín katedrál do pražské Nemocnice Na Homolce, kde se ho ujal profesor Petr Neužil (59). Ten se postaral i o Václava, když ho před pěti lety trápila arytmie.

Mohl na parník

Jan podstoupil katetrizaci. „Už se cítím dobře,“ řekl Aha! muzikant. Proto taky mohl odjet na tradiční setkání s fanklubem v Doksech. Letos se takto sešli už potřicáté! Součástí je i plavba parníkem po Máchově jezeru. Vašek dokonce na chvíli usedl za kormidlo.

Došlo na buřty

Pak se všichni potkali v jídelně v kempu na malém koncertě. Zazněla i Václavova první písnička Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě. Napřed to vypadalo, že kvůli dešti nebude možné zapálit táborák a opéct buřty, ale bratři Neckářovi jsou klikaři. Večer se vyčasilo.

Proč měla Bohdalová blízko k herečce týrané komunisty? A Neckářovi se komplikuje život i zdraví

Video se připravuje ...

Těší se na zpěv

„Každý den je krásný. I ten, který propršel,“ řekl Aha! zpěvák. Už se moc těší na koncert v Loděnicích, kde točil v roce 1966 Ostře sledované vlaky, a potom na Slovensko, kde mají s bráchou šňůru vystoupení.

Osudové spojení

Václav a Jan jsou na sebe napojeni od dětství. Spolu taky začali vystupovat. Právě Jan napsal Václavovi největší hity. Když dostal Vašek v roce 2002 mrtvici, byl s ním naštěstí bratr. Další roky pak o zpěváka skvěle pečoval, vařil mu dietní jídla. Nyní je spojila i stejná katetrizace, Jan ji prodělal pět let po bratrovi.

Obavy o zdraví Kubišové. A Farna v novém klipu. Šla s kůží na trh

Video se připravuje ...



Přečtěte si
leros
3. 8. 2021 • 22:48

Tonka, ty seš případ pro Chocholouška.

leros
2. 8. 2021 • 21:31

Tonka, Jdi ty brepto, Vašek a Kubiška jsou fajn.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.