KONEC MONARCHIE: Princ William posledním králem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

KONEC MONARCHIE: Princ William posledním králem?

Uzavře William několik staletí dlouhou tradici?
Uzavře William několik staletí dlouhou tradici? (Instagram)

Kolem královské rodiny se v posledních letech kupí skandály a mnozí obyvatelé britského království ji považují za drahý přežitek. Že monarchii zvoní doopravdy hrana, si myslí i někteří experti. Bude William absolutně posledním panovníkem ve své zemi?

Více než sedmdesát let panuje Velké Británii královna Alžběta II. Jejímu nejstaršímu synovi Charlesovi (72) se z toho důvodu začalo říkat „věčný čekatel“. Že ale přijde den, kdy na trůn přece jen usedne, je v jeho případě takřka jisté. Nejspíš se dočká i další z následníků princ William. Podle uznávané expertky na královskou rodinu  Hillary Mantelové (68) už ale možná nevyjde řada na George (7). „Zajímalo by mě, jestli je královna jedinou osobou, která ještě věří v tuhle instituci. Jsem si ale jistá, že jí věří z celého srdce,“ říká Mantelová, která se dle webu Blesk.cz šokujících výroků rozhodně nebojí.

Blesk Podcast: Migrace učinila z Anglie velmoc, říká překladatel Shakespeara Martin Hilský

Video se připravuje ...

Expertka se totiž netají ani tím, že podle ní měla panovnice už dávno abdikovat a předat žezlo, které stále třímá, synovi. „Chápu, že vladaření bere za posvátný úkol, kterého se vzdát nemůže... Jenže většina světa vidí královskou rodinu jako součást showbyznysu a vladaření považuje za práci, takže by se na královnu nikdo nezlobil, kdyby odešla do důchodu,“ pokračuje expertka. „Myslím, že tohle je konečná pro monarchii, která vstupuje do závěrečné éry. A podle mě skončí tahle velká éra s Williamem,“ dodala ve své mrazivé předpovědi.

Princ William slaví narozeniny: Proč je miláčkem veřejnosti?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Milla
31. 5. 2021 • 20:56

Proč by jako měla EU sahat na monarchii?A bude sahat na další monarchie v Evropě?Hillary Mantel je provokatérka co se občas zviditelní a i když si o expertech na královskou rodinu myslím svoje,ona ani do toho okruhu nepatří ,je spisovatelka a kritička.A pro -bello-ve skutečnosti královská rodina moc nestojí,jen každých pět let uspořádat prezidentské volby by přišlo pěkně draho a při systému jejich financování se rozhodně vyplatí.I když je otázka jestli v dnešní situaci kdy má hodně lidí spíš radikální názor než relevantní informace mají fakta ještě nějaký smysl.

-bello-
31. 5. 2021 • 00:52

opr. : babka Elizabeth

-bello-
31. 5. 2021 • 00:51

Řekla bych, že pro Anglii už královna a spol. není trademark, jak byla a setsakra se jim prodražuje.
Tam se cítí dobře jen stará babka Elisabeth a Katka, holka obchodníků, která je protokolovatější, než sám protokol. .

Uživatel_5182409
30. 5. 2021 • 14:04

Mimo migrace, která už přesahovala jejich ekonomické možnosti, tak další důvod jejich odchodu z EU byl, že by jim demokratická EU šáhla na monarchii, která pro Brity znamená snad více, než jejich vlastní životy. Takže monarchie už není ohrožena.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.