Petr Bende: Pomstil se Ledeckému! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petr Bende: Pomstil se Ledeckému!

Janek Ledecký pasoval svého bývalého bedňáka Petra Bendeho do role nového Hamleta.
Janek Ledecký pasoval svého bývalého bedňáka Petra Bendeho do role nového Hamleta.

PRAHA – Jak je vidět, soutěž Česko hledá SuperStar není jenom o pozlátku! Její účastník Petr Bende (30) totiž šplhá po pomyslném žebříčku profesionality a nyní se mu povedl mistrovský kousek!



Vyšoupl totiž z hlavní role muzikálu Hamlet jeho stvořitele Janka Ledeckého (45)!

Obnovenou premiéru Hamleta totiž společně s dalšími muzikály chystá Divadlo Kalich, které angažovalo do hlavní role Shakespearovské tragédie právě Bendeho. „Je to moje první muzikálová role a už se hrozně těším. Mám sice v prosinci asi pětadvacet koncertů, ale stihnu se to naučit – a druhý týden v lednu se těšte,“ vyzývá diváky Bende, který odsunul Janka Ledeckého, jenž ztvárňoval Hamleta v jeho začátcích, na vedlejší kolej.

„Petr mi dokonce před lety na jednom koncertě dělal bedňáka, ale od té doby se dost vypracoval,“ směje se Ledecký, který si ve slavné tragédii zahraje Claudia. Také ale přemýšlí o tom, že se přestěhuje do korejského Soulu, kde jeho Hamlet patří k nejúspěšnějším muzikálům. Kliknutím zvětšete„Teď tam plánujeme i premiéru Jacka Rozparovače,“ pochlubil se i jeho »otec« Vašo Patejdl. Do Kalichu míří ale i nový nápad manželské a režisérské dvojice Daniela a Mirjam Landy, kteří plánují vypustit na divadelní prkna svůj filmový snímek Kvaska. „Chtěla bych, aby to bylo víc taneční a odlehčenější, než je film, ale musím k tomu přemluvit Dana, který je spíš na ta vážnější témata,“ smála se Mirjam.



Autor: VOJTĚCH KRISTEN
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.