Nečekané odhalení! Bohdalová prozradila tajemství Světáků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nečekané odhalení! Bohdalová prozradila tajemství Světáků

Iva Janžurová-Světáci
Iva Janžurová-Světáci (neuvedeno / Blesk)

Jedním ze slavných filmů Jiřiny Bohdalové je komedie Světáci z roku 1969. Herečka v rámci svých 90. narozenin prozradila. že stěžejní sedací scéna toho snímku vznikla hodně spontánně.

Světáci jsou o třech fasádnících a třech lehkých holkách v Praze 60. let. Geniálně ztvárněných Jiřinou Bohdalovou, Ivou Janžurovou (79) a Jiřinou Jiráskovou (†81). A tyhle dámy v rámci natáčení usedly ke stolu v luxusní restaurace bývalé Jalty. A tam se to stalo.

„Sedly jsme si s Jiřinou na gauč, kde už ale nebyla péra a to nás stáhlo dolů. Jenže ta Janžurka si sedla na normální židli a vypadala jako stožár,“ začala vyprávění Bohdalová během natáčení televizní show Máme rádi Jiřinku. „Mně to nedalo, nic se ještě netočilo, a já povídám Janžurce: Sedni si! A Janžurka: Já sedím! Já jsem se otočila na Jiřinu a povídám: Ona sedí! A Jirásková: Ježiši, já taky sedím!“ vyjmenovala všechny hlášky ze scény oslavenkyně.

Klip pro Bohdalovou! Natočil ho Petr Janda s Jiřininou rodinou a davem VIP

Video se připravuje ...

Máš korunu Režisér

Zdeněk Podskalský (†70) se tak během přípravy filmového obrazu, které kameraman František Valert (†61) naštěstí natáčel, dočkal vynikajícího a spontánního dialogu, který do Světáků z fleku zařadil. „Podskalský mi řekl, Jiřino, za tohle máš korunu. Jiřině Jiráskové jsem pak poradila, protože to se mi velice líbilo, další fór: Nebojíte se, že vám s tím zapalovačem uteku...,“ smála se po letech Bohdalová.

Petr Salava o Jiřině Bohdalové:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.