Ladislav Chudík (82): Zmítá se v bolestech! Už tak nemocného herce napadl zákeřný virus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ladislav Chudík (82): Zmítá se v bolestech! Už tak nemocného herce napadl zákeřný virus

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík (: archiv)

BRATISLAVA – Ladislav Chudík (82) se potýká s vážnou chorobou – extrémně bolestivým pásovým oparem! Sotva tak dokončil své krátké dvoudenní natáčení v pokračování legendárního seriálu Nemocnice na kraji města, musel nesmrtelný primář Sova do opravdové nemocnice!

Ladislav Chudík (82) se potýká s vážnou chorobou – extrémně bolestivým pásovým oparem! Sotva tak dokončil své krátké dvoudenní natáčení v pokračování legendárního seriálu Nemocnice na kraji města, musel nesmrtelný primář Sova do opravdové nemocnice!

Pásový opar u herce diagnostikovali před pár týdny. „Už se doléčuje, ale rekonvalescence po této nemoci je velmi náročná,“ potvrdila hercovu chorobu jednomu slovenskému deníku Chudíkova manželka Alena (56). „U někoho doznívají bolesti měsíc, dva. Manžel užívá léky na tlumení bolesti a sbírá síly. Děláme všechno pro to, aby zesílil,“ dodává paní Chudíková s tím, že herec byl několik dní v přísné izolaci, protože nemoc je infekční.

Herpes zoster je virus, který vegetuje v těle v nervech po překonaných neštovicích. To je případ Chudíka, který se už mnohokrát léčil na zápaly v břišní dutině a před dvěma lety byl kvůli nim dlouhodobě hospitalizovaný. Virus se aktivuje oslabením imunity, stresem nebo námahou. Projevuje se zápalem kůže v oblasti pasu, puchýři a mučivými bolestmi. Postižený se téměř nemůže hýbat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.