Jiří Štěpnička (73) v Sestřičkách: Poslali ho na smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jiří Štěpnička (73) v Sestřičkách: Poslali ho na smrt!

Jiří Štěpnička, věčný herec lékařských rolí
Jiří Štěpnička, věčný herec lékařských rolí (archiv)

Už na podzim se rozhodl ze seriálu vystoupit. Jiří Štěpnička (73) nechtěl Sestřičky natáčet v době, kdy v ateliérech řádil covid. Osud jeho postavy, primáře Bojana, se uzavře dnes večer. A to definitivně! Scenáristé ho proto poslali na smrt.

V modrém stejnokroji rubavského urgentu natáčel herec dlouhé tři roky. V Sestřičkách se o něm poslední měsíce sice jenom mluvilo a na obraze se neobjevoval, v předchozím Modrém kódu byl ale od samotného začátku.

Dostal strach

Jenže na podzim Štěpnička hodil na stůl tvůrcům svou výpověď. „Oboje jsem točil rád a rád na to budu vzpomínat. K rozhodnutí opustit seriál jsem dospěl ve chvíli, kdy docházelo k mnohým změnám v natáčení vlivem šíření koronaviru, který postihl nemálo mých kolegů. A já jsem prostě dostal strach,“ vysvětloval tehdy svůj odchod.

Utekl na chalupu

Dokonce se rozhodl sbalit si věci a přesunout se načas z Prahy. „Odstěhoval jsem se na chalupu a opravdu se mi podařilo se tomuto onemocnění vyhnout. Opravdu jsem se bál, že se nakazím, a protože tahle nemoc je nevyzpytatelná, nechtěl jsem tomu jít naproti,“ netajil se syn herečky Jiřiny Štěpničkové (†73). Tím si tak zavřel dveře – scenáristé se rozhodli ukončit jeho postavu nadobro.

Výměna v seriálu Sestřičky. Lenku Termerovou v roli střídá Kateřina Macháčková

Video se připravuje ...

Jiný projekt?

„Chápu ten krok. Museli si s touhle informací rychle poradit. Rozešli jsme se ale přátelsky, po chápavé vzájemné dohodě, a tak věřím, že až tohle období přejde, potkám se s lidmi, kteří jsou mi skutečně milí, při nějakém jiném projektu,“ bere to sportovně. Jak to s ním v seriálu dopadne, sledujte dnes od 20.15 na Primě.

Chápou jeho rozhodnutí

Ztráta Štěpničky samozřejmě mrzí i Ivana Vodochodského (57), který v Sestřičkách zastává funkci kreativního producenta. „Pochopitelně mě to velmi mrzí, ztrácím v něm skvělého kolegu a taky ikonickou postavu seriálu. Avšak respektuji to a vzhledem ke zdravotním rizikům, která v současné době práce v kolektivu, a tedy i natáčení seriálu, nese, plně ho chápu,“ sdělil na podzim Vodochodský.

Nová tvář Sestřiček Malvína Pachlová: Díky seriálu si vyzkouší vysněnou profesi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.