Atletka Hejnová v slzách: Smrt mentorky (†55) ji sejmula | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Atletka Hejnová v slzách: Smrt mentorky (†55) ji sejmula

Atletka Zuzana Hejnová (vpravo) zavzpomínala na Helenu Fuchsovou, která v neděli podlehla zákeřné nemoci ve věku 55 let.
Atletka Zuzana Hejnová (vpravo) zavzpomínala na Helenu Fuchsovou, která v neděli podlehla zákeřné nemoci ve věku 55 let. (Koláž iSport.cz)

Ta hrůzná zpráva s ní pořádně zamávala a nemohla ani oči zamhouřit. Překážkářku Zuzanu Hejnovou (34) zdrtila smrt bývalé běžkyně a její mentorky Heleny Fuchsové (†55), která podlehla zákeřné chorobě.

„Totálně mě to sejmulo. Dozvěděla jsem se to v neděli večer, nemohla jsem vůbec spát,“ teskní v rozhovoru pro iSport.cz Hejnová. „O její nemoci jsem věděla, podle mě to trvalo tak rok a půl určitě. Mezitím jsme se viděly, občas si napsaly. Ale netušila jsem, že je to až takhle špatné. Helča byla pořád pozitivní a veselá. Asi o tom nechtěla mluvit a trápit lidi okolo,“ přemítá. Hejnová s Helenou dříve spolupracovala, šestinásobná medailistka ze světových i evropských šampionátů Zuzce dělala fyzioterapeutku i mentorku.

Hodně jí pomohla v roce 2015, kdy jí svým pozitivním přístupem znovu nakopla po zranění. Hejnová pak vyhrála šampionát v Pekingu v běhu na 400 metrů překážek. „Jsem jí vděčná za spoustu věcí. Říkali jsme, že je čarodějnice a dokáže nás začarovat. Ale v pozitivním, používala kyvadlo, do toho vykládala karty. Nejen, že pomáhala s masážemi, fyzioterapií, ale vždycky mi vyčistila hlavu, myšlenky. Je to člověk, který mi v kariéře hodně pomohl,“ vzpomíná Hejnová.

Never More: Zuzana Hejnová, Vojta Kotek, Bára Šťastná

Video se připravuje ...

Helena Fuchsová (†55)

  • * Narodila se 3. června 1965 v Táboře a zemřela 14. března 2021.
  • * Profesionálně začal běhat až v 29 letech, do té doby se živila jako pošťačka.
  • Brzy začala sbírat úspěchy, získala dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile na světových a evropských šampionátech. Především v běhu na 400 metrů. * V roce 2000 byla pátá na OH v Athénách v běhu na 800 metrů.
  • * Je čtrnáctinásobnou mistryní České republiky.
  • * Byla dvakrát vdaná, ale děti nikdy neměla.
  • * Kariéru ukončila v roce 2004. Poté se z ní stala fyzioterapeutka. Spolupracovala jako kondiční trenérka s hokejovou Spartou i Slavií, starala se o rozhodčí na MS 2015 v Praze, nebo o tenistku Kateřinu Siniakovou.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.