Polívka si to vymyslel? Překvapivé rozuzlení jeho napadení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Polívka si to vymyslel? Překvapivé rozuzlení jeho napadení

Mišík a Polívka
Mišík a Polívka  (Foto Aha! – Martin Hykl, Herminapress.cz)

V polovině loňského roku byl samá modřina. Přesto ale s trestním oznámením herec nepochodil. Policie případ uzavřela. Pachatel údajného loupežného přepadení pak nejspíš zůstane bez trestu. Proč?

Jak píše web eXtra.cz, strážci zákona totiž nenašli jedinou stopu, která by je dovedla ke zdárnému vyřešení údajného útoku na Vladimíra Polívku (31), ke kterému mělo dojít v červnu minulého roku. „Přepadli ho, když se ráno na Praze 1 vracel z restaurace, kde pracuje jeho přítelkyně. Pět minut od bytu ho najednou napadli. Bili ho do obličeje a kopali do žeber… Proto ani přesně neví, kolik bylo útočníků,“ sdělila tenkrát uvedené redakci Chantal Poullain, podle které přišel její syn o telefon a platební kartu.

 „Je pravda, že jsem byl napaden a okraden. Jsem krátce po silném otřesu mozku, mám rozbitou hlavu, otoky na obličeji, pohmožděná žebra… Ten otřes mozku způsobil úplný výpadek paměti a silné bolesti,“ sdělil tehdy primáckému Showtime sám Vladimír Polívka.

Vladimír Polívka promluvil o přepadení: Mohlo to dopadnout hůř...

Video se připravuje ...

Překvapivě ale po půl roce došli detektivové k verdiktu, že pokud se čin vůbec stal, nepodaří se ho pravděpodobně prokázat. „Pražská policie případ, který se stal 24. 6. 2020 v časných ranních hodinách na Petrském náměstí v Praze 1, prověřila v celé jeho šíři, nicméně především výslechy svědků a vyhodnocením záznamů z bezpečnostních kamer nebyly zjištěny skutečnosti, které by opravňovaly k zahájení trestního stíhání konkrétní osoby. Proto byl případ uložen ad acta,“ uvedl pro eXtra.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský s tím, že „s ohledem na osobu dotyčného (o němž ale jako o poškozeném, jak je v policejní mluvě běžné, vůbec nehovořil – pozn. red.) a bez jeho souhlasu nemůžeme poskytovat další informace“.

Jak to potom ale celé bylo? A skutečně se události seběhly tak, jak Vladimír Polívka tvrdil?

Vladimír Polívka na premiéře Skleněného pokoje: Hraju líp v angličtině, než v češtině!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.