Moderátor Mirek Šimůnek (42): Přiznal závislost na lécích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Moderátor a pohádkový princ Mirek Šimůnek (42): Přiznal závislost na lécích!

Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek (CNC_Martin Hykl)

S velkým přiznáním přišel Honza z pohádky Z pekla štěstí Mirek Šimůnek (42). Několik týdnů strávil letos na podzim v psychiatrické léčebně, kam se dostal kvůli silné závislosti na lécích na spaní. Herec a moderátor je podle svých slov užíval deset let! V poslední době bral téměř smrtelné dávky těchto medikamentů.

Když na podzim vyhledal pomoc odborníků, konzumoval jich až 30 denně a jenom zázrakem svoji závislost přežil. „Před léčebnou jsem zažíval stavy, že jsem nemohl dýchat, nemohl jsem chodit, měl jsem kolapsy. Zachránili mi tam život. Byla to vraždená kombinace. Prášky na spaní, na úzkosti, prostě šílené,“ řekl v rozhovoru pro pořad Face 2 Face, který vysílá televize Seznam. Léky mu prý předepisoval jeho doktor, ale sháněli mu je také přátelé. „Jiní lidé si je shání na černém trhu, ale to jsem nedělal. Vždy jsem si nějak poradil a chtěl konzumovat jen originální léky,“ upřesnil.

Šimůnek přijel na natáčení zpovědi rovnou z lůžka psychiatrie v Brně. Závislost si prý budoval postupně a nejvíce k ní přispěla jeho další závislost – a to na práci. Honil se za penězi a sám likvidoval svoji duši. 

Smutná Agáta na Vánoce s dcerkou nebude! A Ester musí odmítat hosty na pohřeb mámy

Video se připravuje ...

„Od dětství jsem měl problém hned usnout. A to jsem si přenesl i do dospělosti. A když jsem měl náročné pracovní dny a po moderování Top Staru a pak ještě nějaké akce jsem přijel domů ve tři ráno, prostě jsem si ty prášky vzal. A to jsem třeba hned v šest ráno vstával na nějaké natáčení,“ popsal s tím, že začínal na menším počtu tablet, pak jich přidával víc a víc. Spaní měl přetrhávané, a proto si pomáhal další dávkou. „Už jsem za tím a už ty prášky nepotřebuji. Recidiva u mě nehrozí,“ doplnil herec, který se teď těší na Vánoce se svými blízkými.

Zkoumali mu srdce

Kvůli velkému náporu léků na organismus doktoři Petrovi důkladně vyšetřili srdce. „Je v pořádku. Byl jsem kontrolovaný na Bulovce, kde jsem byl i na CT,“ popsal.

Rudolf Hrušínský bojuje s vážnou nemocí. A proč je Vondráčková stále sama?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.