Krutý život rockerky Turnerové: Manžel ji týral, syn se zabil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Drsný život Turnerové: Manžel ji týral, syn se zabil

Tina Turner je nejúspěšnější rocková zpěvačka.
Tina Turner je nejúspěšnější rocková zpěvačka. (Instagram/Tina Turner)

Image rockerky tělem i duší si udržuje již několik desítek let. Zpěvačka Tina Turnerová (81) to ale v životě neměla vůbec jednoduché. 16 let ji totiž fyzicky týral její manžel a musela se poprat i s vážnými zdravotními problémy, jako jsou mrtvice a rakovina. Vše zvládla pouze díky svému přesvědčení a pevné vůli.

Zpěvačka o těžkých životních situacích promluvila podle webu Super. cz pro list Guardian v rámci propagace nové knihy Happiness Becomes You: A Guide To Changing Your Life For Good (v překladu Štěstí jste vy: Jak nadobro změnit svůj život). „V průběhu let jsem v sobě musela probudit lvici, abych se dokázala poprat se zdravotními problémy. Díky nemoci si víc cením svého zdraví a žiji každý den naplno,“ přiznává zpěvačka.

Kdo by si ale myslel, že zdravotní komplikace byly jedinou překážkou ve zpěvaččině životě, má se na omylu. Po 16 let v letech 1962–1978 byla obětí násilí v manželství s Ikem Trunerem. Za to, že se zcela nezhroutila, a dokonce manžela dokázala opustit, údajně vděčí buddhismu. „Snažila jsem se zachovat si zdravý rozum, abych zvládla jeho šílenství,“ svěřila se Tina. Ačkoli se ze spárů manžela násilníka dostala, situaci se ještě během života s ním pokusila vyřešit sebevraždou. Jakmile se zotavila po předávkování léky, obrátila se k buddhismu.

Tina Turner slaví 80. narozeniny

Video se připravuje ...

Po rozvodu s Turnerem se dala dohromady se svou životní láskou, hudebním producentem Erwinem Bachem, který jí dokonce daroval ledvinu, když musela kvůli rakovině zažívacího traktu podstoupit transplantaci.

V roce 2018 však přišla další rána – nejstarší syn spáchal sebevraždu. Nedokázal žít s depresemi, které přebíjel alkoholem. Zpěvačka s těžkým srdcem nakonec synovu smrt přijala a i přesto zůstává silnou osobností a inspirací pro ostatní. „Nic bych neměnila, jsem pyšná na svou životní cestu. Vše, co mě potkalo, ze mě udělalo ženu, kterou jsem dnes. A jsem velmi šťastná,“ prozradila deníku Mirror.

Genzer bez peněz: Jsem minus 4 miliony. A obrovský strach o Libušku Šafránkovou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.