Drama při natáčení seriálu Sestřičky: Výbuch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Drama při natáčení seriálu Sestřičky: Výbuch!

Sestřičky
Sestřičky (TV Prima)

Hlavně divačky si jeho návrat vymodlily. Marek Němec (39) coby doktor David Hofbauer opustil Modrý kód v bílém plášti, aby se za drsných podmínek vrátil do volného pokračování Sestřičky. Skončil mezi bezdomovci, a dokonce v sutinách domu po výbuchu.

Při natáčení padal vedrem. „Točili jsme v srpnu v pětatřiceti stupních, všude prach a špína,“ svěřil Aha! herec. Scénář mu předepisoval černou mikinu, v níž před úmorným horkem nebylo úniku. Štáb na něj navíc házel suť a úlomky skla. Vše muselo být věrohodné. Výbuch po sobě zanechal strašnou spoušť. Do toho speciální mašiny chrlily kouř.

„Vyvíjí se na bázi spalování oleje, který se rozptyluje po místnosti. Je to bezpečné, všechno je atestované. Herci to dýchají takřka dvanáct hodin denně, nesmí se jim nic stát,“ prozradil autor speciálních filmařských efektů Vojtěch Chvátil. Příjemné to ale taky není. Vedle toho bylo potřeba vyrobit maketu betonového překladu. „Její výroba zabrala tři dny, je na tom modelářská práce. Váží kolem čtyřiceti kilo a je z kartonu, z latě a ze sádry,“ popsal mistr filmových efektů. 

Svatba Sabiny Laurinové a Saši Rašilova v Sestřičkách už dnes!

Video se připravuje ...

Pokorně se vrátil

Sám požádal, aby jeho postava ze seriálu vystoupila. „Neměl jsem čas na nic jiného, týdně jsem se učil kvanta textu a řekl jsem si, že bude dobře, když odejdu v nejlepším. A taky jsem si nechtěl zvyknout na peníze, chtěl jsem zkusit žít skromně,“ vysvětluje dnes své tehdejší rozhodnutí vystoupit z nekonečného seriálu Marek Němec, jehož podstavu Davida Hofbauera nechali scenáristé odstěhovat do Londýna. Po půldruhém roce se rád do seriálu vrátil.

Do první linie

Vznik seriálu výrazně komplikuje covid-19. Natáčecí plány se upravují s ohledem a respektem ke karanténním opatřením, a to ze dne na den. Marek Němec se stejně jako jeho zdraví kolegové snaží být maximálně k dispozici. Připravuje se ale i na variantu, že se načas natáčení zastaví. A má ušlechtilý plán. „Pokud se stopne natáčení, jsem připravený jít do první linie, klidně půjdu jezdit pro polní nemocnici, pokud vznikne, klidně tam budu jezdit s odpadky. Doufám, že budu moct nasadit síly, kde bude potřeba,“ prozradil Liboru Boučkovi (39) ve včerejším pořadu Nový den na CNN Prima News.

Jako James Bond

Mistr filmových efektů Vojtěch Chvátil ve své dílně vyrábí iluze do řady českých, ale i zahraničních snímků. Masku realizoval i pro agenta 007 Jamese Bonda.

Finále sezóny Modrého kódu: Smrt seriálové postavy Aloise Švehlíka i nové láskyplné začátky…

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.