Michal David na přístroji! Přestával dýchat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michal David na přístroji! Přestával dýchat

Michal David
Michal David (Martin Hykl)

Šedesátiletý hudebník je sice stále samý úsměv, v soukromí má však velké trápení. Musel kvůli tomu dokonce navštívit experty ve spánkové laboratoři, kteří okamžitě přijali nezbytná opatření ve formě dýchacího přístroje!

„Spím s maskou na obličeji! Trpím spánkovou apnoe, měl jsem až 150 zástav dechu za noc," šokoval Michal David v nedávné Show Jana Krause. O co se jedná konkrétně? Apnoe neboli syndrom zástavy dýchání ve spánku je způsoben částečným nebo úplným uzávěrem horních cest dýchacích v oblasti hltanu.

Video se připravuje ...

Takto postižený člověk se tak v podstatě nevědomky dusí, čímž vzniká daleko větší riziko vzniku srdečního selhání či cévní mozkové příhody. Hitmaker tudíž dostal k posteli ventilátor v malém přenosném přístroji, ze kterého pod tlakem dýchá vzduch skrze nosní masku. 

Poruchou spánku trpí 40 % lidí. Podívejte se na pořad Mall.tv Na vlastní otvor, jak probíhá vyšetření ve spánkové laboratoři: 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.