Soňa Červená oslavila 95. narozeniny: Sama dala druhým dárek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Soňa Červená oslavila 95. narozeniny: Sama dala druhým dárek

Soňa Červená
Soňa Červená (Foto ara)

Při příležitosti svých 95. narozenin udělala velké gesto. Soňa Červená založila Nadační fond podporující talentované pěvce, hudebníky a jiné osobnosti. Podle zasvěcených lidí do něj vložila úctyhodný obnos. „Prostě jsem se k tomu odhodlala,“ vysvětlila deníku Aha! operní pěvkyně.

Obdivuhodná Soňa si v lednu 2018 při cestě vlakem z Prahy do Brna zlomila krček stehenní kosti a musela na sál. „Budu v pořádku,“ sdělila tehdy deníku Aha! bez jakýchkoli stesků. Na včerejší oslavě ve Státní opeře ale přece jen na emoce došlo.

Na video se Sońou Červenou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

Když Adam Plachetka (35) s manželkou Kateřinou Kněžíkovou (38) zapěli árii z Dvořákova Jakobína My cizinou jsme boudili, a hlavně pak v části Jen ve zpěvu jsme našli sladkou úlevu, byla Soňa, která od roku 1962 žila v cizině, ráda, že jí rouška halí skoro celý obličej. Pěvecký pár potom dobře dvě minuty četl seznam asi stovky míst po celém světě, kde jí tleskali.

Zpívaná zdravice pro Soňu Červenou od Marthy Issové a Anny Polívkové:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.