Předpověď počasí: Po lijácích s povodněmi to přijde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předpověď počasí: Po lijácích s povodněmi to přijde!

Hasiči budou mít zase fičák!
Hasiči budou mít zase fičák! (HZS Moravskoslezského kraje)

V místech, kde pršelo, stále rostou. A pořádně! Nyní podhoubí dostane další dávku vláhy, deště mají zkrápět Česko až do zítřka. Už o víkendu přitom byl problém v okolí lesů zaparkovat.

Z předpovědi meteorologů se houbaři radují. Jako třeba Anna Janečková (72) z Bruntálu, která vyrazila do lesů v Jeseníkách se svým synem. „Stačí vlézt do lesa a každý něco najde,“ usmívala se paní Janečková, která se Aha! pochlubila plným košíkem. „Našla jsem babky i hříbky a je jich dost,“ libovala si po návratu z procházky kolem Karlovy Studánky. „Tady i kolem Pradědu je spousta houbařů. A pořád se toho dá najít opravdu hodně,“ dodala a plánovala si, jak si uvaří houbovou omáčku na smetaně.

Horko až na víkend

„Do úterý spadne na východě území až 90 mm, což je více než měsíční srpnový normál, který je 80 mm,“ říká meteoroložka Dagmar Honsová, která zároveň varuje před povodněmi. „Od pátku nás čekají zase tropy,“ dodává.

Video se připravuje ...

Co nás čeká?

Dnes: zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Den: 16 až 20 °C. Zítra: oblačno s přeháňkami. Noc: 12 až 16 °C, den: 17 až 21 °C. Středa: polojasno. Noc: 8 až 12 °C, den 22 až 26 °C. Čtvrtek: skoro jasno. Noc 10 až 14 °C, den: 24 až 28 °C.

Srpen hezčí července

Z výhledu počasí do konce prázdnit to vypadá, že druhý prázdninový měsíc přinese stabilnější počasí než červenec. „Neočekává se tolik přechodů frontálních systémů. Zřejmě bude i více dnů na koupání,“ říká Dagmar Honsová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.