Jan Skopeček (†94): Nemohl dýchat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jan Skopeček (†94): Nemohl dýchat!

Jan Skopeček
Jan Skopeček (Alexandr Malachovský)

I když už potřeboval péči 24 hodin denně, stále se měl Jan Skopeček (†94) k světu. „Poslední dva týdny nám ale začal odcházet před očima. A teď v neděli se mu hodně špatně dýchalo, tak jsme zavolali sanitku,“ dozvědělo se Aha! v Domově pro seniory Slunečnice, kde herec čtyři roky žil.

Sanitka slavného otce Potůčka ze seriálu Tři chlapi v chalupě odvezla do nedaleké Nemocnice Na Bulovce a tam v pondělí herec zemřel. „Umřel na stáří. Starým lidem se stává, že jak odumírá mozek, neprokrvuje se krk, přijdou potíže s polykáním, člověk se dusí a špatně dýchá,“ vysvětlovala zdravotní sestřička, díky níž a ostatním, se měl Skopeček jako v bavlnce.

Chutnalo mu

„Byl to náš drahoušek, kterému prostě vyplivl najednou amortizovaný organismus,“ podotkla a zdůraznila, že Skopeček život rozhodně nevzdával. „Když lidé špatně polykají a nechce se jim žít, nechtějí jíst. To ale nebyl případ pana Skopečka, ten se snažil baštit,“ usmívá se sestřička s tím, že její svěřenec papkal až sedmkrát denně. „A jak si pochutnával. Dávali jsme mu malé porce, zato častěji, a to mu vyhovovalo,“ pokračovala ošetřovatelka.

Herec Jan Skopeček trpí samotou! A srdceryvný dopis Danielovi Nekonečnému od dcery, kterou vychovával!

Video se připravuje ...

Krkavčí dcera

Když Skopečka odvezla záchranka, okamžitě informovali jeho synovce, který žije v Čechách. Herec měl totiž pouze jedinou dceru, která žije ve Francii, a ta o svého otce nejevila téměř žádný zájem. „Ve spojení jsme byli se synovcem a když jsme mu řekli, že to s pánem nevypadá moc dobře, pospíchal do nemocnice, tak snad se stačil rozloučit,“ doufá sestřička.

Odnesla to rodina

A protože Skopeček už dávno neměl v domově svůj vlastní pokoj s balkonkem a byl na společném pokoji s podobně nemohoucími, měl u sebe jen pár věcí. Jako zarámovanou fotografii milované manželky Věry Tichánkové (†93) na zdi a pár takových dalších relikvií. „To už si odnela jeho rodina,“ komentovala sestřička s tím, že pohled na prázdnou stěnu a postel jí teď vhání slzy do očí.

Video zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.