Chudák Steimarová (†91): Rozloučilo se s ní jen 21 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chudák Steimarová (†91): Rozloučilo se s ní jen 21 lidí!

Jiřina Steimarová
Jiřina Steimarová (ČTK)

PRAHA – Pouhých dvacet jedna smutečních hostů a kromě dcery Evelyny Steimarové (62) a vnuček Báry Kodetové (36) a Anny Polívkové (28) žádná z hereckých osobností! Takový byl včerejší pohřeb herecké legendy Jiřiny Steimarové (†91) v obřadní síni na pražských Olšanských hřbitovech.

Pouhých dvacet jedna smuteč-ních hostů a kromě dcery Evelyny Steimarové (62) a vnuček Báry Kodetové (36) a Anny Polívkové (28) žádná z hereckých osobností! Takový byl včerejší pohřeb herecké legendy Jiřiny Steimarové (†91) v obřadní síni na pražských Olšanských hřbitovech.

Její vnučky Bára a Anna tak sice odcházely domů v slzách, na paměti ale jistě měly radu, kterou jim babička vždy kladla na srdce. „Vždycky nám říkala, že nejdůležitější je z ničeho se neposrat,“ prozradila deníku Aha! Kodetová.

Samotný obřad proběhl přesně tak, jak si rodina Jiřiny Steimarové přála. Jen s nejbližšími a s lidmi, kteří ji dobře znali. Na začátku obřadu zazněla píseň Edith Piaf Ničeho nelituji, následoval krátký proslov a nad hereččinou rakví se opona zatáhla za zvuků Smetanovy Vltavy. „Nebudu tady Jiřinu opěvovat, vím, kam by mě s tím poslala. Řeknu jen, že se moc neřídila rozumem a intelektem, ale spíš srdcem,“ zaznělo mimo jiné v proslovu duchovního.

Jiřina Steimarová zemřela v neděli ve spánku, poslední dobou už však okolní svět příliš nevnímala. Rodina jí ani nikdy neřekla o smrti jejího syna Jiřího Kodeta (†67), který zemřel před téměř třemi lety.

Proč na pohřeb nepřišel malíř Kristian Kodet?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.