Pohřeb Jiřiny Steimarové: Nepozvali nevlastního syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pohřeb Jiřiny Steimarové: Nepozvali nevlastního syna!

Věnec Jiřině Steimarové poslalo i Národní divadlo.
Věnec Jiřině Steimarové poslalo i Národní divadlo. (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

PRAHA – Na pohřeb herečky Národního divadla Jiřiny Steimarové (†91), matky nedávno zesnulého Jiřího Kodeta (†67) a babičky Anny Polívkové (28) a Báry Kodetové (36), přišlo pouze jedenadvacet smutečních hostů.

Na pohřeb herečky Národního divadla Jiřiny Steimarové (†91), matky nedávno zesnulého Jiřího Kodeta (†67) a babičky Anny Polívkové (28) a Báry Kodetové (36), přišlo pouze jedenadvacet smutečních hostů. Steimarová však vychovávala i známého malíře Kristiana Kodeta, který na posledním rozloučení s nevlastní maminkou chyběl. Nikdo ho totiž nepozval!

„Moc mě to mrzí a vůbec to nechápu,“ řekl nám zlomeným hlasem Kristian Kodet, kterého jsme po obřadu zastihli na telefonu. „Měl jsem ji moc rád, byla to výborná žena, a pokud bych dostal parte, velmi rád bych přišel. Je smutné, že mi na ulici lidé kondolují, a rodina na mě zapomene,“ truchlí Kodet, který však určitě nezapomene poklonit se nevlastní mamince u jejího hrobu.

Steimarová bude chybět i vnučce Báře Kodetové. „Těžko se říká, co všechno pro mě znamenala, a krásných vzpomínek mám také spousty. Jiřina byla obrovská a krásná osobnost. Nejhezčí chvíle, které jsem s ní zažila, byly hlavně v dětství, byla totiž plná života a energie. Vybavuji si, že vždycky, když k nám přijela, tak i v tomhle podzimním počasí se chodila koupat do rybníka. Byla velký sportovec a otužilec a to pro mě byl velmi silný zážitek, na který vzpomínám asi nejraději...“ smutní Kodetová.

Jiřina Steimarová byla v průběhu 50. let donucena komunistickou stranou odejít z Národního divadla a byla »uklizena« v Hudebním divadle v Karlíně, zahrála si třeba i ve filmu režisérky Ireny Pavláskové Čas sluhů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.