Život jako v bavlnce? Královské děti mají hodně tvrdý dril! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Život jako v bavlnce? Královské děti mají hodně tvrdý dril!

William se nechal slyšet, že mu na oslavě bude chybět jeho otec, se kterým se v poslední době a po útěku bratra Harryho do zámoří hodně sblížil, ale rozesmáté děti mu to jistě vynahradily.
William se nechal slyšet, že mu na oslavě bude chybět jeho otec, se kterým se v poslední době a po útěku bratra Harryho do zámoří hodně sblížil, ale rozesmáté děti mu to jistě vynahradily. (reuters)

Narodit se do královské rodiny rozhodně není synonymem pro pohádkový život. Naopak! Do práce jsou královští potomci nuceni se zapojit mnohem dříve, než dosáhnou soběstačnosti. O proti vrstevníkům mají i o dost tvrdší pravidla. 

První, s čím se musejí princ George, princezna Charlotta a princ Louise porovnat, je přísná etiketa. Děti ji nemají možnost obejít. Je pro ně nevyhnutelná. Z toho vyplývá, že, na rozdíl od jiných dětí, některé běžné aktivity nemohou vůbec provozovat.

Přísná pravidla začínají překvapivě už samotným porodem, jak píše web bleskprozeny.cz. Všichni lékaři, kteří mají s porodem co do činění, musí totiž údajně podepsat smlouvu o mlčenlivosti. Bezprostředně po porodu následuje veřejné oznámení o narození královského miminka, a tato listina je vystavena před Buckinghamským palácem. Když se dítě narodí, vypálí se šedesát dva ran z děla z Tower Bridge jako znamení respektu a uvítání dítěte do královské rodiny. Také jméno princátka má svá pravidla. Většinou se jedná o kombinaci dvou až tří jmen, která nesli předci či příbuzní.

Dalším pravidlem pak je, že všichni musí být pokřtění. Každé dítě musí být při křtu oděno do roucha z anglické krajky Honiton. Toto roucho nechala ušít královna Viktorie pro svou dceru a od té doby je každý potomek britské rodiny křtěn právě v něm.

Video se připravuje ...

Královským dětem se prý neodpouští ani neposednost. Musí stát a sedět jen tak, jak to říká etiketa. Bez ohledu na věk. Každý člen královské rodiny se zpočátku naučí základní typ pozdravu, například Windsor Wave. Je to jen obyčejné mávání, kdy ale musí loket směřovat k zemi a hýbat by se mělo pouze dlaní. S věkem přichází další typy pozdravů, které se děti musí naučit. Jakmile dosáhnou pěti let, královnu musí zdravit ukloněním nebo pukrletem.

Už od útlého věku jsou také povinné se svými rodiči navštěvovat většinu společenských událostí. Účastní se svateb, bohoslužeb a samozřejmě také letních oslav královniných narozenin Trooping the Colour. Přísná pravidla ale platí i pro odívání, hry, výuku cizích jazyků, dokonce i pro výběr dárků. Rozhodně si nevyškemrají všechno, co by rády.

Princ Harry o jeho rozporech s bratrem Williamem:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.