Svátková s terčem na čele! Prý jsem jí zabila kamarádku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Svátková s terčem na čele! Prý jsem jí zabila kamarádku

Vlastina Svátková
Vlastina Svátková (Instagram)

Vlastina Svátková (38) si v životě prošla už lecčím. Žila ve vztahu, ve kterém ji partner týral, prošla si bulimií a v neposlední řadě také zažila, co je to stalking. Začalo to jako snaha o pomoc, která se  ale proměnila v nebezpečné pronásledování.

Stačilo jedno objetí a život se Svátkové převrátil vzhůru nohama. Na herečku se v tu ránu chorobně navěsila jedna z fanynek. „Když jste velmi empatická, důvěřujete lidem, jste otevřená, dávající a máte pocit, že musíte všem pomoct, neumíte moc říkat NE, tak se na vás podobní lidé lepí jako vosy na med. Já se pro všechny rozdala, každému jsem se snažila pomoct, odepisovala jsem na sociálních sítích úplně všem a pak jsem zjistila, že nemůžu už ani mluvit, jak jsem si pro sebe nenechala ani kousek energie,“ svěřila se v rozhovoru pro web denik.cz hvězda filmu Můj příběh.

Fanynka se snažila Svátkovou neustále kontaktovat přes sociální sítě.  „Pak se začala objevovat na veřejných akcích, na mých autogramiádách, celá se třásla, bylo mi jí líto. Stála naproti mně, nebyla schopna slova, snažila jsem se zbavit ji stresu a nepříjemného pocitu, takže jsem mluvila jenom já. A pak přicházela znovu a znovu a nakonec, když přede mnou stála a chvěla se, jako empatický člověk jsem ji objala. Nenapadlo mě ani ve snu, že to bude považovat za gesto přátelství a spojení duší. Od toho momentu psala víc a víc, až mi to začalo být nepříjemné,“ svěřila se herečka.

Vlastina Kounická Svátková: Chodí mi zprávy od cizích mužů, že kvůli mě brečí.

Video se připravuje ...

Mladá žena však nezůstala pouze u snahy kontaktovat herečku. „Stalkerka kontaktovala moji rodinu, přátele, lidi, se kterými spolupracuji, a snažila se mě očernit a ublížit mi třeba tím, že řekla, že jsem v sektě nebo že jsem zabila její kamarádku,“ svěřila se webu denik.cz Svátková.

Svátková musela požádat veřejnost o pomoc. Policie kroky pětadvacetileté Ivety totiž nevyhodnotila jako nebezpečné. „Podávám druhé trestní oznámení, tentokrát ale opačnou cestou, přes právníka a státního zástupce. Věřím, že je cesta, jak podobné lidi, kterých je hodně, zastavit. Bohužel jim hodně lidí kyberšikanu a stalking tiše trpí,“ dodala.

Vlastina Svátková jako návrhářka: Chci se cítit krásně žensky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.