Hrůzné vzpomínky Vlastiny Svátkové: Boj o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hrůzné vzpomínky Vlastiny Svátkové: Boj o život!

Vlastina Svátková
Vlastina Svátková (﷯Foto ﷯Herminapress.cz, Profimedia.cz, Instagram.com, ﷯ara)

Vlastina Svátková (37) dostala hlavní roli ve filmu Můj příběh. Ten vypráví skutečný příběh o baletce, kterou týral její partner.  Sama herečka se s domácím násilím setkala, o to více se jí natáčení dotklo.

Děj snímku se točí kolem mladé a talentované baletky Elizabeth, která se kvůli lásce vzdá slibné kariéry. Láska jejího života v podání Saši Rašilova (47) má i stinnou stránku a její vztah se mění v boj o život.

Herečka promluvila o tom, zda vzhledem k její minulosti, bylo pro ni těžké hrát postavu, která se stala obětí domácího násilí. „Ne, je to jenom role a já mám ráda skutečné příběhy, kterým rozumím,“ svěřila se Svátková dle Blesku, která ve dvaceti letech zažila domácího násilí.

„Žila jsem s mužem, který se mi hrabal ve věcech, četl si můj deník, kontroloval každý můj krok. Když mi volal, musela jsem jít k puštěné televizi, aby věřil, že jsem doma. A to všechno jsem vyděšeně dělala, abych mu dokázala, že ho mám ráda,“ řekla herečka v rozhovoru.

Herečka žila v domnění, že tohle je skutečná láska. „Vždycky jsem chtěla k někomu patřit, protože jsem nepatřila sama sobě a neuměla jsem být šťastná sama se sebou. Očekávala jsem od partnera, že mě vyléčí, zachrání, a když pocítím uvnitř sebe prázdnotu, tak on ji svojí láskou zaplní. Jenže to byla chyba, a proto se mi většinou vztahy hroutily,“ svěřila se Svátková.

Přestože má herečka za sebou pár nešťastných vztahů, za nevydařené lásky nedává nikomu vinu. „Já už neobviňuji nikoho, ani sebe, ani okolí, a vím, že to je prostě život a bez práce na sobě to nejde. Musela jsem se rozhodnout. Buď budu ta zraněná holčička, které všichni ubližují, nebo všechny tyto kognitivní omyly a představy o sobě změním a své zranění vyléčím,“ řekla Svátková v rozhovoru pro Blesk.

Vlastina Svátková o filmu Můj příběh: O domácím násilí je nutné mluvit.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.