Řanda (†60): Z toho až mrazí... Procházel si hroby jen 3 dny před smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Řanda (†60): Z toho až mrazí... Procházel si hroby jen 3 dny před smrtí!

Herec Čestmír Řanda (†60)
Herec Čestmír Řanda (†60) (Foto Aha! – Martin Hykl a ara)

Z toho až mrazí! Jen tři dny předtím, než tělo Čestmíra Řandy mladšího (†60) našla jeho přítelkyně na podlaze, fotil se mezi hroby! A teď herci jeho partnerka Michaela Kryčfalušijová (41) bude zařizovat místo jeho posledního odpočinku.

Oslavy 75. výročí osvobození bral vážně. „Kdo tam dnes zašel,“ napsal v pátek 8. května ke své fotce na Olšanských hřbitovech u hrobů vojáků padlých v 1. a 2. světové válce. Na sociální síť umístil také fotky osvobozené Plzně z archivu své osmaosmdesátileté maminky. Nikoho by ani ve snu nenapadlo, že tři dny nato bude po smrti. Herec byl do posledních chvil plný síly a taky vzteku. „Rouška je hororový divadelní kostým. Nošením roušky šíříte strach,“ dštil síru herec a scénograf. Byl přesvědčený, že roušky poškozují zdraví. Nelíbilo se mu, kudy se ubírá řešení pandemie. Denně nadával. „Když chce někdo chránit vaše zdraví proti vaší vůli, nejde mu o vás, ale o jeho vlastní zájmy,“ tvrdil.

Přišel o práci

Navíc koronavirus připravil syna herce Čestmíra Řandy st. (†62), známého ze seriálu Chalupáři nebo komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, o roli v chystaném seriálu, na který se moc těšil. Vrátil se kvůli tomu ze Švédska, kde už dva roky působil jako scénograf. Jenže práce na chystaném projektu kvůli karanténě pochopitelně skončily a seriál se odsunul na podzim nebo ještě dál. Čestmíra to moc mrzelo. Těšil se, že zase uvidí kolegy. Čestmír zemřel v Liberci, kde v posledních měsících žil s přítelkyní, fitness trenérkou Míšou. Ještě v neděli spolu byli na výletě a nic nenasvědčovalo tomu, že má nějaké zdravotní problémy. V pondělí Čestmíra našla bez známek života ležet na podlaze. Je nařízena pitva, která by měla prokázat důvod úmrtí.

»Předběhl« slavného tátu

V poslední době dost často vzpomínal na svého tátu. Cítil snad, že se za ním už brzy odebere? „Táta hodně kouřil. Prodělal tři infarkty, a nenechal toho. Vybafal i čtyři krabičky za den,“ říkal. „Proto zemřel tak brzo. Dvaašedesát, co to je?“ ptal se řečnicky. Sám nekouřil, chodil do posilovny, snažil se žít zdravě. Nedočkal se ani těch 62 let. Za dva dny, 15. května, by přitom oslavil teprve 61. narozeniny.

Zpověď přítelkyně Michaely: Kávu na balkoně už nedopil...

Pondělní den byl pro herce a přítelkyni jako každý jiný. Když se ale Michaela Kryčfalušijová před odchodem do práce loučila s hercem, netušila, že ho vidí naposledy živého. Čestmíra Řandu našla ležet v obýváku na zemi dcera jeho přítelkyně Claudie (12). „Nejprve si dcera myslela, že jde jen o legraci. Když jí to došlo, vyběhla ven na chodbu a přivedla sousedku, která ihned začala s resuscitací a dcera volala záchranku,“ popsala Aha! Michaela. Sanitka přijela do sedmi minut a následujících 25 minut bojovali záchranáři o hercův život. Bohužel marně.

„Vyčítám si, že jsem potom ještě dál nezkoušela pokračovat v resuscitaci i já, než přijela pohřební služba,“ svěřuje se se slzami v očích Michaela, která pracuje jako fitness trenérka i jako zdravotní sestřička. Podle ní byl herec již nějaký čas pohublý a vypadal unaveně. „Ještě ten den ale žertoval, že je zdravý, k doktorům nechodí a bude tady strašit ještě dlouho,“ dodává. Ten den ještě stihl umýt okna, uvařit oběd a upéct koláč. „Buchtu ke kávě si na terase už ale sníst nestihl. Zatím jsem neměla sílu to uklidit,“ ukazuje na opuštěný hrnek na balkoně hercova přítelkyně, kterou Čestmír velmi miloval a často jí nechával doma vzkazy plné lásky.

Exrosnička Tina Pletánková a Čestmíř Řanda: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
13. 5. 2020 • 05:48

Mrazivé je, že pakaz z Aha se už zase pase na něčí smrti

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.